Tuesday, March 27, 2012

Mystery shopper....shhhhh



kedai kami ada program mystery shopper.macam gempak saja kan. mystery shopper ni ada lima perkara

1   welcoming : hai welcome, hai selamat datang


2   grooming : pekerja mesti tampak menarik dengan penampilan kemas.muka tak boleh pucat. maknanya hang mesti kena calit apa-apa sikit kat muka


3   offering help : boleh saya bantu? perlu bantuan ke encik/cik? can i help you?


4   offering further help : kalau ada apa-apa panggil saya ya/how can i help you? / if you need anything you can ask me


5   closure : biasanya selepas customer dah bayar barang, pekerja PERLU cakap terima kasih, datang lagi, byeeeee.

kesemua bendalah ni ada markahnya.kalau tak silap 85/100 markah LULUS. dalam sebulan akan ada seorang customer mystery yang buat penilaian customer service kedai kami.
maka setiap pekerja berlakon selama 8 jam setiap hari kecuali off day.

2 comments:

cimon said...

Hehehe. Best2. (^_^)hihihi

ain dzaya said...

oowww..best!best!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails