Sunday, December 6, 2009

waaa...chumilnyerr

sapa yg selalu tgok rncgn realiti yg plg hot2 skg nie bg kanaks-kanaks?ada x?ak ckp sal rncgn realiti idola kecil la.sblum ni xnah lak ak tgok idola kecik ni tp bila dh selalu dok tyg lam iklan barula sedar akan rncgn seperti ini. iklan 2 selalu tunjuk kanak2 menyanyi dgn riang gembira.ak xbapa tau ngat idola kecil ni tp ada la bndalah vote-mengevote ni.cam besa r..lau x xkan jd realiti tv.bila ak tgok skali tayang idola kecil ni chumil2 belaka kanak2 atas stage 2.ala2 artis gitu.tp bila dh berkali2 tgok lam iklan asa cam meluat gakla...haha..bukan apa, mereka masih muda n bnyk g peluang nak tnjuk bakat mereka.bakat 2 plak bukan sekadar menyanyi,menari or melompat atas stage.mcm2 bole.yang ak heran nie bila mak pak bg sokongan hundred percent kat anak2 depa yg bertnding lam bab2 cmnie.mna taknya bila mak pak yg over dari anak.ciap uat banner soh vote anak depa g gua ckp sama lu.haha..xtahan.bila pk2 balik untuk apa mereka semua bersusah-payah ye?adakah untuk kejar g.l.a.m.o.r.o.u.s atau sekadar mengisi masa lapang yg sesungguhnya sgt lapang? lagi 1 adakah bakat hnya tertumpu kpd bdg seni atau lebih spesifik lagi menyanyi dan menari dan melompat2? setahu aku la bakat nie ada mcm2..4 example bakat lam men bola,pidato,pantun,nari tarian tradisional,maen sport,congkak/batu seremban or ap2 ka...pndek kata mcm2 ah buley..tp mgkinla bakat2 cm2 org xbrapa pndg ngt kot..xbrapa glamer agaknya. perasan x mostly yg msuk realiti tv nie dak2 melayu kita?dlm rncgn idola kck ni ak xnmpk lak anak2 apek or indian.xkan depa xmau glamer kot cam kita nie?hmm.....
semasa kita sedang leka dgn hiburan anak2 bangsa lain leka dok pulun study.mereka fokuskan generasi muda mereka dgn pelajaran kerana mereka tahu hanya ilmu yg bole menjamin kehidupan seseorang tp kita yg melayu nie dok sebok hntaq generasi muda kita mendekati hiburan yg mgkin dapat menjamin kehidupan juga tp yg pasti bukan utk selamanya.aku sekadar memberi pndpt personal.wahai adek2 idola kecik sekalian, apa kata fokus stdy lu ye.lau btl2 ada bakat xlari mana eh bakat adek2 2.tnjuk aja bakat kamu dlm rumah depan famili sndiri...hehehe enjoy jumm?....chow

10 comments:

nursarah87 said...

huuhu, tulah, kenapa mind set parents zaman skang macam more ke arah dunia glamer..

tp bebudak idola kecil mmg ramai yg talented..huu

amirah said...

maybe dah byk influence nak glamer kot..
sal bdk telented nie xtaula sy coz xtgok sgt n xpndai nilai..huhu..
thnx sarah 4 ur komen =)

Liyana said...

tulah, it begin from Af..then merebak ke macam2 program...anyway, salam kenal...

Mr. Firdaus said...

hyep!
happy always :)
minat idola kecil ker?
hahaha ;p

amirah said...

yup betul 2 liyana...
mr firdaus-mna ad minat...huhu
anyway salam perknln to sarah,liyana n firdaus

Faarihin said...

salam ukhwah.. tq sudi lawat ke blog sy.. ada masa mai lagi.. (^__^)

tak pernah tgk idola kecil ni.. sangat berbakat bebudak kecik ni yer..

Jard The Great said...

baru tinguk idola kecik kat tv kawan tadi mase buat lawatan muhibbah.. first time aku tinguk.. ehehe.. mmg chumel ar

sniffa93_aznil4eva said...

>.<

Mr. Firdaus said...

salam perkenalan juga :)

seimura said...

comel btl blog cik mira nih. cute sgt2..(komen xde kaitan ngn entri haha)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails