Friday, August 20, 2010

Pelikkah begini??

halo2...salam sayang buat yg membaca =)
sesuatu yg lain drpd yg lain kita panggil apa?sama ada unik, pelik, ajaib atau tiada kata dpt diucapkan??hehe.

Mcm mn pulak lau sesuatu yg biasanya sangat sinonim dengan wanita tetapi dilakukan oleh para lelakian?kita nak panggil pelikkah? atau buang tebiat suda?

Sebenarnya semua ni bergantung pada tahap pemikiran masing2. xsemestinya apa yg para wanita lakukan xleh dilakukan oleh para lelaki. contohnya dalam bidang masakan sendiri, dh mmg terang tang-tang yg lelaki mendominasi bidang masakan secara profesional dan proaktif.tahniah kaum adam.

lelaki dan pink. satu fenomena yg biasa bg lelaki jambu...wewitt..tp tidak bg lelaki macho/sj2 wat macho. tiada salah lau nk pkai pink, semuanya bergntg pd pemikiran sendiri. lau rasa pkai pink diri jd lembut, lemah-gemalai xyahla pakai. lau terasa pelik dan nmpk org pndg semacam on da spot keyakinan diri jatuh menjunam. esok lusa tobat xpakai dh baju pink yg kekasih belikan.adeh.
macho x?..ada bran?

lelaki dan payung. mereka bukan teman baik, jauh sekali teman mesra. tapi bg wanita, payung ni kira alah bisa tegal biasa..nak2 bg sesiapa yg bermastautin di bumi tanjung malim yg serba lembap dek kerana rezeki hujan yg hampir setiap hari menimpa bumi Allah.Alhamdulilah,jgn merungut.(ingatan buat diri sebenarnya).

berbalik kpd lelaki dan payung, "susah sgt ka lelaki nak guna payung??kesian betul, dhla hujan lebat ni, abis basah baju"
aku jarang nmpk para lelakian guna payung kat sini padahal setiap hari kami dihujani air hujan. mgkin nak kontrol macho, mgkin malas nk bwk payung, mgkin tiada payung,mgkin nmpk pelik di mata para wanita,mgkin xlelaki la lau guna payung, yaaaaa...mgkin itu semua adalah jwpnnya..

Apa2 pon, pelik atau tidak bukan masalahnya cuma apa yg perlu kita semua tekankan ialah adakah apa yg kita lakukan baik di sisi agama?selagi kita turuti suruhanNya, selagi kita jauhi laranganNya, selagi itulah kita perlu yakin apa yg kita buat. Biar orang pandang pelik tapi kita masih berada di landasan yg betul.

*jgn terasa pelik kalau lelaki ada teddybear, mana taknya, kekasih hati yg bagi la...


23 comments:

ain fathihah said...

hehe lepas ni nak bagi pakwe aku tedi bear laaa..hihi

jalanjatuh said...

lelaki dan payung.. bukan nak tunjuk macho la kalu x bawak payung...
malas je nak bawak,, leceh
hohoho =)

a kl citizen said...

lelaki ni malas nak menyusahkan diri membawa baran2 yang di anggap tak perlu macam payung tu... kan
kalau ada waktu hujan, mesti disambarnya juga

f_aRa_aINa989 said...

apizpun xnak pakai payung..dia ckp nmpk pelik...haih

penaberkala said...

pendapat peribadi berkaitan topik LELAKI dan .....
memasak - perlu belajar walaupun sedikit
pink - terlalu feminin utk dipakai oleh lelaki kerana trend ternyata popoular dlm kalangan wanita
payung - kebanyakan tiada payung / malas nak bawak kerana susah nak parking payung kat mana-mana,haha
teadybear - kemungkinan besar hadiah/pemberian dari seseorang

amirah said...

ain: sila2...hehe


jalanjatuh: mls nk bwk tp sanggup basah kuyup la ek...huhu

amirah said...

a kl citizen: tula psl, mls nk bwk tp last2 hujan tercari-cari lak..


aina: tgok..lelaki ni mls tul nk guna payung, lau hujan tgkap demam baru tau..haih

amirah said...

penaberkala: lelaki lau pndai msk tu kira bonus la..hehe...pakai pink xkesah sgt,terpulang pd individu, payung lak sepatutnya diguna bile perlu, xda peliknya lau laki guna pyg cuma mls nk bwk je kan??hehe...

p/s:siapa bg teddy bear 2??=P

seimura said...

tak la pelik sebenarnya. cuma malas nak bawak payung la tu. haha.

cheesy said...

pernah nampak dua lelaki kongsi satu payung. diorang handsome n diorang pakai payung. hihi. n diorang xlembut n bukan gay, mmg dua2 totally macho.

i like..hehe

cimon said...

payung? malass nye nak bawak...

tedy bear? better bantal peluk!! hehehe (^v^)

pink? tiap2 mggu pakai kemeja pink g opis...xda hal...ramai je yg pakai...jambu ape...hehe (^v^)

amirah said...

seimura: tula pointnya..hehe


cheesy: wow, leh cucci mata nmpk che adlia..hehe...xsemestinya guna payung dikira laki lembutkan..

amirah said...

cimon: oooo cimon ni jambu ek..hoho..biasanya laki berkulit cerah sesuai warna pink ni. teddybear lagi best apa...nak2 lau org yg hadiahkan...hehe

E.d.Y said...

xpernah ada baju warna pink..teringin..tp macam tak sesuai je

Anonymous said...

sy terfikir2, mcm xpernah nmpak pun inche pena bwk payung? haha

anem

Anonymous said...

sy terfikir2, mcm xpernah nmpak pun inche pena bwk payung? haha

anem

amirah said...

E.d.Y: cubala edy...comel pa..hehe


anem: yaka anem??hehe...en khairul kontrol macho la 2 =P

iqbalsyarie said...

Semuanya takde masalah bagi saya,kecuali teddy bear...tapi bukan masalah pandangan manusia,tapi masalah hukum~so,hati-hati dgn teddy bear terutamanya ladies~huhu

sbb teddy bear hanya harus bagi kanak-kanak yg belum baligh,itupun jika teddy bear tu lebih kecil drpd dia...selain itu,boleh bawa kpd haram..

Cerita terbaru di blog: 'saya' yg nak kawin...

ila-ali said...

sekrg dah banyak kali tgk lelaki dan handbag. Nmpk pelik pun ada

amirah said...

iqbalsyarie: yg sy tau teddy bear haram lau kita just wat hiasan tp lau guna wat peluk masa tidur boleh...tp xtau secara terperinci psl ni.


ila-ali: biasalah kot pegang handbag bini...hehe

Linglung said...

beb, kedua2 benda ni bukan satu masalah bagi gua..gua ada baju pink, dan bila perlu, gua guna payung..kecik punya hal

MuNsYi SaMa said...

pink skang ramai laki pakai. ikut trend.payung dan tedyy, dua2 ade. :)

E.d.Y said...

xmo la..nampak jambu..huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails