Friday, May 6, 2011

Padah pabila buat pandai atau buat bagus!

Salam hari sabtu. bangun pagi-pagi online sekejap, sepatutnya kemas barang nak bertolak ke sungai petani pukul 11 pagi sekejap lagi. Memang tabiat sejak azali lagi semua benda suka buat pada masa kecederaan. Takpa takpa, kita rileks, cool (tenang) dan teruskan online lagi 5 minit(masa realiti) bersamaan 15 minit(masa fantasi aku) hehehe.

Mungkin ada yang perasan blog No One Knowzz ada sedikit perubahan template. Kalau tak perasan takpa la, tak paksa jadi perasan keh.hehe..Sebenarnya perubahan ni tanpa rela 100%. Paksaan semata-mata. Jangan harap aku rajin nak bertukat template. Template lama tu pon aku dah rasa cukup cun di mata aku walaupun plain white semata-mata.

Sebenarnya niat di hati cuma nak buat kotak quote yang comel-comel tu, ala yang selalu orang buat kat dalam entri depa. Aku pon search segala mak nenek tutorial macam mana nak buat bendalah tuh. Dah jumpa terus apply dalam blog. Ejas coding dengan rakus. Dah setel dalam 5 minit. Sat ja kan? oh biasalah "hanya pakar saja mengetahui" haha...klik butang preview>>>kotak quote sedang gah dalam entri olok-olok aku, yessss vangga dan teruja sebentar cumaaaaaa background kotak quote tak jadi. dem. takpa takpa rileks. Pakar takleh gelabah keh. Aku ulang balik tutorial tadi dengan konfiden, tetiba bila nak save coding terkeluar ayat-ayat kaler merah, error lak xleh save coding.demdem.

Pastu aku try la tukar template p classic template. Gila tak kachak blog aku jadinya. Tukar2 pi design template yang baru. ok skit dari classic template. ejas itu ini, segala kaler, font, title dan bla bla bla tanpa rela. Sinar kebahagiaan nak buat kotak quote hancur berderai. Lain pulak jadinya.

Sepatutnya coding lama kena save dulu. Ni la akibatnya kalau terlalu konfiden. haha..sekian kisah mengayat hati dari aku. Challo bete.

p/s: kepada yang dah abih exam hari ni, tahniah anda dah merdeka. XD

9 comments:

Fantastic Ajane said...

heheh FA pun pernah jadi mcm ni dulu..sudahnya kena buat semula..haru tul..:)

mizz_aainaa said...

oo.. patutlah lawa semacam ja..
hahaha..
:p

f_aRa_aINa989 said...

saya perasannnn.....

menusuk hati said...

pakcik perasan tu..hehe..janji boleh blogging

cimon said...

patut larr tak perasan.

heheh (^v^)

nub said...

hihi. jangan putus asa. pelan-pelan kayuh. eheh

penaberkala said...

haha, kesian
xpe asal dapat update pun dah cukup
ni, nak update pun tak sempat
aih, tak sabar nk lepaskan dendam kat blog
lama gila nk mengarut

iniialahaku said...

sabor jelah....ri tu yg backup template hilang,trus tukar yg baru...xcun lgsung

maCy said...

macy suka guna tenplate biasa saja. huhu


:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails