Tuesday, November 22, 2011

Boipren no 2 bikin gua lemah emosi

Umur aku dah 22 tahun jadi haruslah mempunyai 2 boipren. Melambangkan angka 2 foreberrrr bebeh. Alkisahnya boipren no 2 i ni tetiba buat i sangat susah hati. Rasa macam nak nangis pun ada weh. Tapi i ni jenis kuat ego so for sure lah i tidak akan menitiskan ayer mata i ni depan dia.. no no no titik.

i dah cuba pujuk dia berkali-kali, tapi dia masih 'keras' macam tu jugak...

i taktau nak buat apa dah, i buntu sangat-sangat. so i pun sms sesiapa yang i rasa nak sms..haha
i sms abah i yang hensem tu.." abah laptop mira takleh on :'(("
dan macam biasa jugak my abah takkan pernah reply mesej.haha..rileks g

pastu sms beberapa orang " laptop tak boleh on,,adeh. nak buat macam mana ek?"

jawapan yang i dapat ialah

abang no 1: kesian,...suh abah beli baru...abah banyak duit
abang no 2: tnya abg (merujuk abg no 1).. in taktau
abang no 3: trial la off on balik
R.A.S : power supply dah on ke? :)
S.S : bateri abis kot
0194....: tetibe je...awk bukan kenai sya ke x
N.Q: rosak la tuu, cm mane jd g2? g antar kedai jela

haha. semua tuh adalah jawapan-jawapan untuk segala kebuntuan i, so i pilih yang terakhir sekali iaitu pergi hantar ke kedai.setel....tu pun setel tau punca masalahnya la..takda penyelesaian yang murah lagi..fening fening fening.

* kondisi laptop sekarang ok la lagi. dah boleh on tiba-tiba. terima kasih kepada kamu yang prihatin =)

3 comments:

penaberkala said...

panjang umur lagi laptop tuh
cakap kat dia, sabar la sikit
lagi beebrapa bulan, dah nak habis blajar,haha

amirah said...

2la pasal...tak sampai 2 bulan.huhu

menusuk hati said...

cakap kat laptop, "Kalau kau taknak aku humabn kau ke dalam sungai gombak,baik kau on.." kalau tak on,jangan kompromi sama dia.hehe..(Untuk kejadian yang mungkin berulang)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails