Saturday, September 11, 2010

Dia lembut,nipis dan jarang....cuba teka?

Salam raya ke-3, apa kabar perut kalian?? 


Sebut aja raya, bendalah yg terbayang di minda biasanya baju raya, kuih raya, juadah hari raya, sanak saudara, kemas rumah, movie2 hari raya dan mcm2 lagi la yg terfikir. Aku sebagai student, benda paling utama bila nak raya ialah kena beli tiket pulang ke kampung, apa2 pon mesti balik kampung awal2...persiapan yg lain boleh belakang kira.


Dah sampai 'tanah air' baru la fikir nak beli baju raya. aku beli baju raya hari selasa sblum raya. sempat rembat 2 pasang baju, padahal niat cuma nak sepasang aja. Aku men rembat ja baju, xsempat nk try sbb gila ramai orang yg sibuk jgk nk beli baju raya. xpa, xkesah janji saiz ok. Dan mcm biasa, lau last minit shopping toksah dok kira nk tema kaler apa, buang masa cari.


Nmpk mcm senang ja nk cari baju raya. sebenarnya agak lama la jgk aku tersekat kat kedai dok pilih2 baju, naseb kedai tu x besaq mana lau x setiap bahagian aku belek...huhu...Aku ni xla selalu beli kain2 buat baju kurung atau pon beli baju kurung melainkan time raya jela. Agak terkejut dan kecewa skit tgok fesyen/trend baju kurung skrg. mak aiii....lau laki tgok mau berdarah hidung..hek2...trend kain2 sekarang ni sangatla lembut, nipis dan yg penting sangat jarang sampai boleh nmpk luar dan dalam tanpa perlu renungan yg tajam...wah!


wink2.....miawwwww

Apa2 pon pilihan terletak kat diri si pemakai. hiasi diri indah tapi biar berpada-pada. salam raya, salam lebaran, dan salam sayang dari tuan punya blog ini (^_^)


*Agak2 bila plak nk wat fesyen baju lelaki yg jarang2 ni ya??fewitttt!

26 comments:

MuNsYi SaMa said...

sebenarnya tak paham nape baju2 jarang cmni leh dijual. kalau nk pakai jarang2, baik baik xyah pakai pe2 lgsung. buat abes duit beli yg jarang2,pakai nmpak dlm gak. hmm

cimon said...

jarang? i like to tengok!

hehehe (^v^)

p/s:byak jual kat Jln TAR/Msjd India tuh sampai RM100=4pasang (ari last Ramadhan)

p/s/s:lelaki pakai jarang2? hmm...ramai gak yg pakai...tetapi yg 'patah' larr! Hehehe (^v^)

p/s/s/s:salam perut boncit dgn kuih raya & air berkarbonat

E.d.Y said...

lelaki kalau badan tough boleh la pakai jarang2...kalau badan perut kedepan, malu weeiii

khalidahmacambaguss~O_o said...

selamat hari raya aidilfitri...

lawa baju makcik tu...baru la cekci...hehe

Encik Tikus said...

saje nak tunjuk badan-badan dia yang ketul2 tue korr. haha. btw selamat hari raya ;)

amirah said...

munsyi: 2la pasal..ramai ja yg beli baju cm2...nmpk segala

amirah said...

cimon: amboi ko..suka ek..lau laki patah pakai xbest r,xleh ngorat,...hehe

apa2 pon slmt buncitkan dirimu juga ya =p

amirah said...

edy: nk malu apa lau maju ke depan..hehe


khalidah: slm raya juga =)...jeleskah??=p


encik tikus: ketul tang mana tu??hee...slm raya juga =)

maCy said...

banyak baju cantik tapi jarang. sayang~

cikCEPET said...

a arhh...
tul tuh kite yg jdik susa na wat pilihan...


slamat ari raye amirah..

:))

firdaus khalid.com said...
This comment has been removed by the author.
firdaus khalid.com said...

sape yg tentukan trend ni erk???

Nizam Limited said...

cheh..baek pakai jala je lilit kat badan tu..

amirah said...

maCy: aah.cantik2 tp xcukup syarat


cikCEPET: boleh dikatakan kebanyakan kain cmtuh..mmg susahla...adeh
salam raya kembali =)

amirah said...

firdaus khalid: entahla..maybe atas permintaan ramai gak kot nak kain yg 'sejuk'


nizam: hahaha...lebih kurang je pon

belalang hijau said...

aritu pon ssh gak belalang cari baju utk mrs.belalang...sumanyer jarang2...mau terjojol bijik mata org yg tgk....

hee...

penaberkala said...

baju jarang utk lelaki konpem tak akan ada
baik takyah beli baju klu camtuh,haha

nape baju jarang lebih mahal dari baju yg tebal?
padahal klu ikut logik, baju jarang guna kain siket je, nipis plak tuh,haha

firdaus khalid.com said...

hmm..haishh..
sejuk n selese bg lelaki..huhuhuh..
jujuk k..

E.d.Y said...

malu la..nnt org ingat mengandung 9bulan...hehe

Hazwan Arif said...

fesyen skarang dh teruk..sedeh aku tgk Y_Y

amirah said...

belalang hijau: 2la..ssh mau jmpa kain x jarang..yg ada kain cotton.kain jrg2 tu bnykla..


penaberkala: aiseyh rugila lelaki xda fesyen cmtuh..hehe..xleh skodeng2..

mahal sbb permintaan tinggi kot, yela fesyen terbaru semua nk try, yg lama jd murahla

amirah said...

firdaus khalid: haha..tau xpa..bgs tul jujur sama saya.hee


E.d.Y: eh xdala..org pk 6 bulan aje =p


hazwan arif: 2la.makin lama makin teruk.dh xkesah agama.fesyen tudung pon sama.

E.d.Y said...

6 bulan pun dah besar apa

.s.o.f.i.a. said...

lagi jarang lagi ramai minat, lagi laku kot.... he he....

Sophie Al-yahya said...

haha.. a ah kan.. tak terpikir pulak psl lelaki pakai baju jarang.. boleh jgk kan.hihi..

amirah said...

edy: haha...comel skit

sofia: 2la spl.semua suka aje.haih

sophie: fewit...suka nmpk =p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails