Friday, October 15, 2010

Hensemnyaaaa dia!

Berdegup-degup jantungku, melihatkan si dia, memandang tepat ke arahku, ...aduh...apa aku nak buat?apa aku nak buat?...keh2..rilekss..tarik nafas.....jangan hembusss perlahan-lahan. cepat kontrol macho ayu. buat2 mcm gadis melayu terkini.yg penting jgn gabra(neves). barula keaslian wajah terserlah tatkala dia melihat.hak2.

Siapa suka tengok teruna kacak??sila sengih...

Fitrah manusia suka pada kecantikan, kesempurnaan. suka tak semestinya harus memiliki tapi cuma kagum sebentar. tak salah bukan memuji kecantikan? bukannya cuma fokus pada teruna tapi pada semuanya yang indah. kadang2 ternampak gadis, dalam hati berbisik " cantiknya dia"...tapi selalunya ternampak teruna, mulut berkata "hensemnyaaaa dia!"..haha

teringat kisah aku ngn abang aku, masa musim bola world cup. mata ni pasti tersekat ke arah player macho sampaikan abang aku tegur "ang bukan sokong sapa kuat, ang dok tengok player hensem ja" ...haha...xdala sangat, sebenarnya best gak la game bola international ni.hehe....

tapi lau nak puji org hensem pon agak-agakla. tengok dulu kiri kanan..kalau...

kawan rapat
gadis a: weh hensemnya laki 2
gadis m: hala, td aku dok tgokla,badan tough!
biasanya kita akan dapat feedback positif dr kawan kita, sbb dia pon dok skodeng jgk.haha

mak atau abah
anak: uih kacaknya player ni
mak: amboi gatainya
ni la respon yg biasa kita dengar..hadoi..

kawan lelaki
teruna: ehem..tengok sapa lama2 tu?
gadis: eh xda apa2 la
teruna: sampai xberkelip mata tu
gadis: mn ada la..xda apa...
masa ni kena cover2, jgn pecah rahasia..hak2



special kes mamat ni, aku cakap "cantikkkkknyaaa dia!" haha





25 comments:

RUBY said...

suka jga tengok org yg cantik2 ni...

perempuan cantik suka, lelaki hensem pun suka...

kdg2 pulun p stalk blog @fb depa tiap2 hari..wakaka

aku dan hidupku.. said...

hahahahaaha
tp kkdg 2 xsalah law pompuan puji pompuan...
sekadar memuji kecantikan n keayuan nye..
d tambah pula ngan peragai nye..
tp law lelaki pji pompuan die akn memuji pompuan cantik n tidak kira ttg perangai nye..
hehehehehe. law depan pkwe lak???
hnye boleh mmuji owg encem dlm ati je..
n jelingkan mata ckit2..tkot terlepas pndang tgk anugerah tuhan pd dia..

penaberkala said...

Berdegup-degup jantungku, melihatkan si dia, memandang tepat ke arahku, ...aduh...apa aku nak buat?apa aku nak buat?...keh2..rilekss..tarik nafas

kah3, lawak sungguh
seb baik jantung tak brenti berdegup
sape yg pandang tuh? fiwit

penaberkala said...
This comment has been removed by the author.
penaberkala said...
This comment has been removed by the author.
© bLurr said...

justina biebery. hahah

amirah said...

RUBY: uih sampai pulun stalk org..haha...aku pon ada gak,tp member pompuan.sgt cantik :)

f_aRa_aINa989 said...

comelnya sayaaaaaa..=p

amirah said...

aku dan hidupku: hehe,kita orh pompuan mmg suka semua pd kecantikan,yg lelaki cuma pndg pompuan santik ja.hehe...tp xsemua cm2..dpn bf mn leh puji org len,kang larik merajuk lak dia.haha

amirah said...

penaberkala: lawak ka?haha...johny depp kot pandang...wakaka


aina: sehatkah? ;p

amirah said...

blurr: baru kena nama dgn kecantikan wajah..hek2..sesuai

E.d.Y said...

lelaki ke perempuan tu??

amirah said...

E.d.Y: lelaki la edy..hehe

l bro m said...

waaahhh, hensemnya saya hakahakahakahka

RAFHAN ~peace~ said...

sy suka stalker FB awek cun.. haha..

farhanimradziah said...

amboiii...

sy nk tggl kt mane??? hihiii

cimon said...

xde orang nak stalker haiwan comeyy ke?

sian en.panda (T_T)

hehehe (^v^)

E.d.Y said...

lelaki ek??ingat kan perempuan..macam cun je muka dia..haha

♥cutebabygirl♥ said...

standard ah tu.
girl tgk bola msti sbb tgk player.
xde makne nye sbb minat bola.
buang karan je.
hahaha

HAZWAN17 said...

cun gak justin bibir ni erk hehe

maCy said...

justin tu adik macy senanye. haha

amirah said...

i bro m: fewitt..haha


RAFHAN: uik..kantoi skodeng fb awek


anem: alamak,anem tetap di hati.hehe :)

amirah said...

cimon: meh nk stalk mr panda ;p


E.d.Y: tau xpa.cun kan.hehe


cutebabygirl: yes aku percaya tu...heran gak lau ada yg btl2 minat bola.huhu

amirah said...

HAZWAN17: mcm ompuan daa...hehe


maCy: erk..xsama pon muka?haha

JIJI YU said...

pompuan lagi senang nak mengusha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails