Monday, July 25, 2011

Simpton si anak dara gatai nak kawen

salam rindu rinduan

Saya bukan jenis berblogwalking. Dulu-dulu masa takda blog bukan main gatai lagi berblogwalking dan sekarang sudah tak tegar jalan sana sini. Tapi bloglist saya yang terupdate saya akan pergi menjengah walaupun tak tinggalkan komen. Saya perasan lately ramai blogger update entri berbaur nasi minyak..kan kan penaberkala..haha..

ok lah jum layan pasal kawin kawin kawin ni...weeeee~

pabila rumah dihuni para gadis-gadisan maka hot topik atau hot keyword adalah kahwin.. yaaaa sila percaya wahai teruna di luar sana XD. kalau tak percaya jum layan situasi di rumah anak dara :)

Di sebuah dapur milik anak gadis berempat

gadis A: weh cuba rasa sambal ni...ok tak?
gadis B: emm sedap
gadis A: yey aku dah boleh kawen!!

baru balik dari pi makan kenduri rumah jiran sebelah

gadis A: weh hang nampak dak anak lelaki makcik sebelah?
gadis B: yang pakai baju hitam tu kan? yang putih2 tu kan?
gadis A: aah...hensemmmmmnya
gadis B: aah la, hensem..haha
(pantang nampak jejaka kacak )

Di depan laptop masing-masing

gadis C: gadis A, mai tengok ni>>>>(gambar pengantin di facebook)
gadis A: wey jelesnyaaaa, comel la. nanti aku nak kawen nak baju kaler purple jugak lah
gadis C: aah la, comel kan...bestnyaaa

masih di depan laptop

gadis C: comelnya perut dia ni
gadis A: erkk,,yela dok pregnant kan
gadis C: comel sangat...teringin la
gadis A: erkkk,,, biar betik budak ni kawin pon belum lagi

ok masih lagi di depan laptop

gadis R: miraaaaa seronoknya tengok gambaq orang pi honeymoon...nak kawennnnnn
mira: tersenyum saja, macam tau-tau ja saya tengah taip entri ni.hahaha

Kalau cakap pasal kawin semua suka...nak nak kalau umur sebaya kami kami ni. meluap-lupa rasa nak kawin. pasti ada yang akan cakap "amboi gatai nak kawin"...statement biasa lah tu kan. Tapi benda baik, biar ada niat cuma  harinya tak ketahuan lagi. Lagi satu, rasa rasa saja nak kawin tapi kalau bagi kawin sekarang pun sumpah kami takmau lagi.haha.



7 comments:

mizz_aainaa said...

rasa ja eh.. tp xmau lg??
haha.. ya ka..
cm xpcy ja.. :p

penaberkala said...

amboi, siap ada entri berbau sindiran di sini,hahaha
bukan entri berbau nasi minyak la, just sharing
bnyak sgt promosi pasal nikah kawen skang ni, tu yg terjoin sekali di blog,kah3

Ruby said...

ahaha..terkena batang hidung sendiri

Hazwan Arif said...

dh sampai seru ke?haha

cimon said...

member aku nak kawen sgat2 tp masih belum bertemu jodohnya (T_T)

Gadis Butterfly said...

haha...
rase macam termasuk je dalam ketegori ni...hihihi....kite xdela gatal sgt...cume takut la gak kalu da tua xkawin2 lagi....

ain dzaya said...

sentap pulak tiba2 baca ntry nie...cam kene batang hidong sniri je :p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails