Thursday, April 14, 2011

Tarikan kuat ke Pusat Kesihatan walaupun terletak hujung dunia kat kampus aku nih

Salam sayang semua.
Hati masih berbunga-bunga tulip mekar sejambak bak nursery yang dipenuhi pepokok bebunga. Walaupun sekarang tengah uhuk uhukkk, ehemmmmm (maknanya sakit anak tekak) tapi hati sehat walafiat. kenapa? mengapa??? hahaha

tadi aku ke pusat kesihatan dalam kampus aku ni. saja nak pi amik ubat-ubatan sebab sakit tekak (ja pun). dah 2 hari tekak ni tak normal. efek suara aku yang lunak ni. cannot dibiarkan melarat. so aku cepat2 meluru pi pusat kesihatan yang terletak hujung dunia. termasuk kali ni dah 2 kali aku ke pusat kesihatan. kali pertama masa sem 4. sekarang sem 6. semuanya sebab sakit secoet jela. xpala at least dapat merasa duit yuran yang aku bayar tetiap sem ni. syukur Allah beri nikmat sehat pada aku.

alkisahnya, aku pi pusat kesihatan waktu rehat. maknanya pusat kesihatan tutup. daripada tunggu lama2 aku pon pi makan dlu. pekena bihun sup n teh AIS. ya ais, aku kan sakit tekak, so haruslah tambahkan lagi efek sakit tekak sblum jmpa dr kacak, kena la bg real. hek2. tapi yg peliknya tekak makin ok. (rosak plan).

Apa2 pon pi jugak jmpa dr, ikut nasihat en "yang soh p jumpa dr jgk". sampai ja pusat kesihatan terus amik no giliran dan tunggu selama 15 minit. pastu dah sampai giliran aku 2014 bilik 1 (bilik dr kacak).

dr kacak: ada masalah apa?
mira : saya sakit tekak la dr
dr kacak: emm sakit tekak..
mira: pastu saya ada ulser kat lidah
dr kacak: tunjuk ulser
mira: (tunjuk ulser sambil jelir lidah)...nampak tak?
dr kacak: ok (angguk kepala), saya bagi kamu antibiotik, makan smapai habis, ubat ulser dan sakit tekak ok.
mira: ok dr. terima kasih~

5 minit ja date dgn dr kacak. arghhh. nak kena p lagi la..hehe
patutla sem 2 dulu bebudak coursemate aku kecoh pasal dr kacak.

                                               mantap ah~wakaka

5 comments:

iqbalsyarie said...

oh... sakit tekak ya? Sama.. bahkan saya lebih lama rasanya, tapi cukuplah jika ia satu kafarah, bukan?

Dan sama-sama, moga cepat sembuh buat kamu!

Hari ni blog kamu terlebih ceria sbb ada gambar Dr. Romzey yang mmg ceria :)

f_aRa_aINa989 said...

kitapun sakit tekak jugak.. :(

cimon said...

semangatnye...

hehehe (^v^)

penaberkala said...

ehem, sakit tekak ye,hahaha
klu dr kacak, student sihat pun jadi sakit kat sana,lol

menusuk hati said...

si kacak yg sudah menjadi suami org..hakz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails