Tuesday, June 1, 2010

Hangat-hangat bola

Jum cerita pasal bola...chop bola3x..cecece
Aku perempuan melayu terkebelakang nak cerita pasal bola? oh tidakk. World cup pon aku xtau bila start yang aku tau depa main kat Africa. Tu pon dengan bantuan iklan yang xjemu-jemu cerita pasal bola.huh. Iklan yang menari-nari tu aku xfaham mcm mn dia kaitkan dengan bola, last2 iklan tunjuk logo world cup baru aku faham itu iklan bola...wawawa..keh abaikan. 


Dalam rumah manis rumah aku aka home sweet home, ada 3 orang jejaka muda dan seorang jejaka tua dan pabila ditotalkan, semua menjadi 4 jejaka. Perempuan pulak 3 orang, aku, my mother and budak kecik. Dan seperti biasa, kesemua jejaka minat bola, perempuan pulak sebaliknya. Sekarang ni sudah terang tang2 yang rumah aku didominasi kaum adam. Boleh dikatakan setiap hari depa tengok program berunsurkan bola. Dan benda yang paling ditakuti sekali bila depa pegang remote control. confirm2 bukak channel bola. yela kan kuasa di tangan depa.huhu. So aku gadis yang xpunya kuasa di tangan kena ikot sama menonton bola. what??


Hari tu aku dengan jayanya menonton perlawanan bola. spain vs saudi arabia. 3-2. Dengan jayanya bukan bermaksud aku tengok sampai habis tapi agak lama la aku tgok. maybe ada sesuatu yg menangkap mata aku.hehe...Okla tengok game bola ni bila dh terpaksa dan xdak benda len nak buat..haha


Bila tengok bola dalam keadaan xrela, mulut pon mula la bising. konon2 jadi pengulas bola sepak.
" pasepa asyik dok tunjuk player spain ja dr tadi..berat sebelah betui"
" weh hensem gak player spain no 17 tu kan"
" weh apa nama no 17 tu?"
" pasepa dok focus kat player no 7 spain tu? focus la no 17"
Last2, "weh ang bule dok sengap x?.....dush3, sangat x patot..salahkah aku bertanya?wuwuwu


Satu lagi masa tengok game england vs japan. 2-1 lau xcilap. tapi gol england jepun yang jaringkan, terjaring kat gol sendiri la pulak.


aku: apa la england ni, gol pon jepun yang skor kan. xla terer sangat
abang: apa lak xterer, jepun la bengong pi jaring kat gol sendiri
aku: xkisahla, tapi england xskor langsung
abang: (merenung tajam)
aku: kata support spain, xkan nak marah?
abang: aku support yang terer la bukan mcm ang, support yg hensem
aku: erk..mana ada! aku free supporter la...


Itulah kisahnya budak perempuan yang hangat2 bola..hak2.Harap maaf kepada penyokong england sekalian. K la kita tunggu world cup nanti. Tengok siapa juara. Kamu2 sokong siapa?..aku free supporter..lalalala

22 comments:

penaberkala said...

demam world cup sudah bermula
nk tgk camne la nnt, sibuk ngan praktikal,hak3

aih,cik mirah minat bola ke,minat pemain bola? haha

fiD said...

kalau lelaki tengok skill, kalu pompuan tgk ensem, ohhoo,, kan?

Fiq said...

haha. time world cup nanti jgn bising sangat. kang ada kena flying kick. hehe

tehr said...

jom join geng kita sokong argentina!

rizputra7 said...

hehe....bergaduh adik beradik pasal bola...

amirah said...

penaberkala: eleh, lau minat kamu sibuk mcm mana pon mesti tengok..kan2?..saya xminat mana2 pon..hoho


fiD: erm..xla sangat sebenarnya..hehe. lelaki mmgla tgok skill xkan tgok kehenseman..lain dh 2..hik2

amirah said...

Fiq: erk..adeh tobat2 dah..huhu


tehr: jum2.. :)


rizputra7: xdala. gurau manja2..huhu

cheesy said...

i pun free supporter. bila nampak team tu dah nak menang, saya sokong yg tu r..hahhaha

amirah said...

cheesy: wah2 pilihan yg bijak..hehe

cikCEPET said...

ahahaa~ ..
c.cepet pown sme kt umah cmtuh...
lo diowng monopoli rmote cntroll..
abeyhh muntah bola laa nmpk nya,..

:))

seimura said...

aku peminat bola suam-suam kuku je kot. kui2.

amirah said...

cikCEPET: haha...itula pasal.sabor jela


seimura: cece..kira tgok bola gak r ni

cimon said...

italy & argentina laa best!!!

main ganazz...!!!

hehehe (^v^)

amirah said...

cimon: main ganas??ni yg besh ni..hehe

ismiaisha said...

aku bodak yg xtau apa psal bola..
aku sokong malaysia..
haha~
bgusnya aku...hehe~

amirah said...

ismiaisha: adeh puji diri sndiri pulek..wuwu :p

Wan Perlis said...

nak cari awek minat bola la
hehe

amirah said...

wan perlis: elokla tu,leh layan bola sama2..tapi bes ka layan bola ngn pompuan?uwuw

NiZaM Limited said...

wahhh..mira pon layan gak bola ek..
layan bola tp tak tgk bola..tgk pemainnye kan? hehe..

sy tak minat sgt bola ni..tp world cup ni tgk la ko..=p

amirah said...

nizam: terpaksa layan..eh aku tgok bola la..hak2
jrg ada lelaki xmnt bola kan

fndrocka said...

time world cup nanti kena hati2 sket dgn abang2 kau..jangan kau ganggu emosi depa..kang tak pasal2 kena debik.huhu

Latest Entri : Remy Ishak sebuah gitar akustiki

amirah said...

fndrocka: itula..risau gak..haha..berani depa nak debik aku, aku debik balik..hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails