Tuesday, November 2, 2010

Benda HOT mana tak laris??

Apa2 yg HOT pasti laris. Panazz dari segi apa? pertama dari segi kuantiti api yg dibekalkan, kedua dari segi kualiti marketing. Pilih antara dua:

pisang goreng panas dengan pisang goreng kureng panas. mesti ramai yg nak panas2 kan? sama jugak dengan kualiti marketing. biasanya awek2 hot+cun2 yg akan dijadikan hiasan cover majalah even awek tu bertudung mcm mana skali pon tapi bila dh ada rupa kira no hal la nk jadi cover girl.stended ah 2 tul x?aku bukan jeles dgn awek2 cover girl, kenai pon x...cuma nk kaitkan dengan benda HOT.

jum kaitkan dengan blog pulak. biasanya blogger yg kiut miut+hot+cun pasti akan ada ramai peminat aka admire aka silent readers aka folowers.keh aku xkesah bnda 2. dah diciptakan cantik menarik tertarik mestila ramai yg mahu melihat bukan?....kira bonus sbb ramai yg datang menempek ke blog kamu2 sama ada membaca entri kamu atau sekadar melihat rupamu di dlm blog. oke ni cara kamu perkenalkan diri. tiada masalah di sini. aku kenal kamu, kamu kenal aku. barula boleh berkawan di alam maya tul x?ini cara si gadis-gadisan.

kalau laki-lakian mcm mn pulak?..mahu tunjuk apa yg HOT..? oh senang saja, xperlu tayang body yg maskulin cuma perlu taip perkataan yg bawa trafik highhhh tinggi2.eksploitasi apa yg HOT pada gadis-gadisan. cerita segala bnda yg xelok/kasi stim. dlm kain yg entah betul entah tidak. tapi yg hairannya, si gadis xpernahnya terasa dihina dgn entry mcm tu tapi lebih kpd menyokong...aduh, memalukan, org tgh cakap psl pompuan bole pulak kamu2 sokong.syabas!lepas ni boleh cerita lagi dalam punya!


*penulisan kita menggambarkan diri kita, betul kah?...biasa dgr x org dalam blog bukan main femes tapi dlm dunia sebenar dia cumalah nerd yg tiada life!

28 comments:

RAFHAN ~peace~ said...

Posting ini sangat ku setuju. Perlukah mengorbankan etika dalam penulisan hanya untuk menjadi hot..

penaberkala said...

Pergh, ringkas tepat dan padat
nak jadi hot gak la, camne cik mirah?

penulisan kita menggambarkan diri kita, betul kah? -> betul klu penulis bukan hipokrit

biasa dgr x org dalam blog bukan main femes tapi dlm dunia sebenar dia cumalah nerd yg tiada life! -> yg ni tak sure, adakah gue nerd? haha

iqbalsyarie said...

kehidupan di sebalik blog dengan kehidupan di luar blog, bagi saya sama saja. Kita beri nasihat di blog, maka kitalah orang pertama yang harus ikut nasihat kita..itu pendapat saya :)

Mari menjadi manusia

Latest Post : Kita Tidak Hipokrit!

cimon said...

second pics tu mmg tak boleyy blah!!

hahaha (^v^)

p/s: mmg slalu tersangkut kat blog aweks cun...BUT entry kene BESTT punye...kalo tak best...boleyy jalann daa... *kejam siot*

hehehe (^v^)

p/s/s: ko memang pandai pilih gambar ek

Qaseh dalia adelia said...

hoT?wow !
hehehe biase lah....
sape yg xmau hot..tp hot biar berpade..jgn hot dialam sane nnt ..huhu wallahualam..
juz jadi diri sendiri...kdg2 ape yg tertulis itu yg tersirat dihati..kdg2 dgn penulisan untuk meluahkan rasa hati sbenarnya... :)

DiNa-DiaNa said...

cara kupasan persoalan yang padat..
dtg singgah sini sebab cara penulisan kamu...

yang pasal dlm blog punya femes tapi kat luar nerd??ada je..

hidup ne mcm2 ragam..
so no wonder r..
cume mungkin org itu sedikit membosannkan..huhuhuhu~~

amirah said...

RAFHAN: nak org kenal kita mmg la dgn cara penulisan tp jgnla smpai penulisan yg negatif buat org kenal kita :)

amirah said...

penaberkala: en khairul mmg hot pon.hoho.kdg2 melalui penulisan kita dapat tafsirkan seseorang tu kan. pasti kmu bukan nerd.hehe

amirah said...

iqbalsyarie: aah setuju.sebenarnya kita menulis utk diri sendiri. bg yg terbaca bole la amik pengajaran yg baik,yg beruk jgn ikot :)

amirah said...

cimon: ehem2,ko usha gambar lu ek..haha.aku terus google je cari gmbar ..huhu.

p/s:laki mn xsangkut kat blog aweks2 cun?? ;p

amirah said...

Qaseh dalia adelia: haha,agak sentap komen tu ya.sbgai peringatan bersama :)

amirah said...

DiNa-DiaNa: thnx sudi singgah sini.lau free singgah lagi.hehe...so kira btl la sebenarnya dunia blog ngn realiti kdg2 boleh jadi 2 dunia yg jauh berbeza :)

haidi takeAfoto said...

wahh..ceramah ni..tp mmg btul..sy sbg laki xnk hipokrit, sy ngaku yg kdg2 gmbr profile yg cntik yg hot pn mampu attract kite nak follow or at least view page empunye blog tu..

tp klu bab2 yg 18sx ni xtau la..sy xase pn mende tu menarik..hahah sy normal la...tp klu setakat kt shout ke tuling ade entry baru 18sx ke..ntah la..mmg x berminat...

RaafikJahat said...

Bergantung kepada perempuan tu juga ye. Ada yang sensitive, ada yang tak. Biasalah, sekarang ni zaman dah terlampau advance. Banyak yang tak kisah. Pasal benda hot kat blog, lumrah blogger. :)

amirah said...

haidi takeAfoto: terpanjg skit entri ni.patutla kata ceramah ek.huhu.biasala fitrah manusia suka pd sesuatu yg cantik dan tertarik cuma biarla berpada jgn smpai jatuhkan maruah wanita.byk ja blog2 mcm ni. :)

amirah said...

RaafikJahat: aah kan.ramai yg xkisah.tp budaya timur kena jaga jugak.t apa akan jd pd generasi muda.mcm mn lak pemikiran depa.huhu

hiro said...

ai hot..xlaris pun..grr

RaafikJahat said...

Zaman sekarang dah ramai yang ikut budaya barat. KL ni lah yang paling teruk. Camne nak bangkit kan adat ketimuran kalau bukan diri kita sendiri ?

Cakap orang lebih, aku pun lebih kurang je macam diorang.

amirah said...

hiro: pomot r lagi.huhu


RaafikJahat: tul gak,apa2 pon kita la yg kena start lu kan. :)

RaafikJahat said...

Yes, saya setuju. :)

♥cutebabygirl♥ said...

hahahaha.
buka laki je weh.
girls pun byk yg suke jaja bnda dlm kain. haiya
lbih ak sakit hati, buat tajuk hot2 yg berbaur lucah. pastu entri nye takde kaitan.
semata2 nak up traffic.
x suke nyeeeeeeee!!

amirah said...

cutebabygirl: yg pompuan aku xjmpa g.tp blogger laki ramai yg suka melucah.adeh.yg peliknya ramai lak yg suka ..huhu

padin said...

aku tabik dengan entri nih.. betul, banyak cara untuk kita jadi HOT, tanpa perlu membuang segala etika dalam berkarya..

jelas, cerit "dalam kain" memang menjadi pujaan ramai, tapi agak menyedihkan bila perempuan juga menyokong cerita itu..

di manakah kemaluan mereka? sighhh~

amirah said...

padin: dlm hidup pon ada etika tersendiri apa slhnya amalkan dlm penulisan blog kita. biar pon x HOT janji kita dpt kongsikan sesuatu kan..

blogger ramai pmpuan, lau majoriti tolak crta2 mcm ni msti berkurg entri "dalam kain".tapi sebaliknya lak dpt smbutan...btw, thnx padin :)

RastaMat said...

memang ramai sangat yang hidop dalam laman sosial semate..
padahal akt luar, sume noob..
so, jgnla sebok sgt nak hot dalam laman sosial ni..
hidop dalam realiti plz..
Keep it Real bebeyh..

amirah said...

RastaMat: haha, yezza keep it real bro. jadilah diri sndiri kerana dirimu begitu berharga.hak2

Nur Misnan said...

salam cik adik
nama pun manusia
apa saja yg dibuat
terkadang melekakan
sehingga lupa maruah diri

nice n3.. keep it up

p.s. pasal blogger yg famous amos tuh
biarkanlah mereka..
kita yg sedar ini, teruskan memandang kehadapan dgn hati yg tenang... itu sebaiknya

amirah said...

Nur Misnan: thnx ya atas komen :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails