Sunday, November 7, 2010

Kata-kata pujangga seorang lelaki

Salam...apa khabar para lelaki ??dah makan?? dah minum??...bgs2 kalau suda, kalau belum jum pekena nasi kandaq sama milo panas tanpa gula..Eh2 lupa lak nk tanya khabar si anak dara...sehat??hehe...
Keh2..lets get seyes..pas baca tajuk entri mungkin la (mungkin) ianya akan menggoda anak mata si anak dara utk membaca ayat seterusnya..
kalau nak ngorat anak dara, ayat mau power.tul x? so, lelaki2 di luar sana mesti dan harus mendapat kepujian dalam subjek bahasa melayu peringkat menengah. Dengan kepujian itu maka tercetuslah segala kata2 pujangga yg tidak dapat tidak..mencairkan hati si adik manis. Ayat2 power ni sebenarnya dah lama wujud, dari zaman kegemilangan melaka lagi (kot).


Zaman dulu-dulu
dara: kanda2....
teruna: ya dinda...
dara: jikalau dinda bunga kanda mahu jadi apa?
teruna: kanda jadi kumbangnya
dara: jikalau dinda periginya...kanda mahu jadi apa?
teruna: kanda lah timbanya....
dara: kenapa kanda mahu jadi kumbang dan timbanya?
teruna: jikalau kanda kumbang mahupun timbanya, kanda akan sentiasa mencari dinda kerna dinda sangat penting buat kanda. kanda mati tanpa dinda.
dara: oh kanda, dinda juga begitu
(adegan ini berakhir dgn kamera shot ke arah pemandangan bulan, feel: romantik ) 


Zaman jiwang2
mamat: mira, percayakah dikau akan kesetiaan cintaku?
mira: aku percaya tapi sejauh manakah kesetiaanmu pada ku mamat?
mamat: kalau diukur kesetiaanku pada mu, jauhnya beribu-ribu kilometer, sepanjang lebuhraya utara-selatan.
mira: betulkah mamat?
mamat: tentulah, kalau tak percaya pergilah menyusuri highway tu.
mira: oh mamat, sudah tentu aku percaya.kau sungguh cinta padaku ya
mamat: ya mira, aku cinta pada mu...
(keh pasni xletak nama sndri,tetiba rasa lawak)


Zaman sekarang
boy: baby, boy sayangkan baby 
baby: baby pon cayanggg kat boy
boy: baby, lepas kita kawin, apa yg baby nak boy akan kasi kat baby, cakap aja baby nak apa..cincin mas?gelas mas? rantai mas? lau nak zhulian pon on da spot boy hadiahkan kat baby.
baby: waaaa...sayangnya boy kat baby..
boy: yela, boy xnak kehilangan baby n nk hidup bersama baby sampai tahun 2020..hak2....xdala,nk hidup bersama baby sampai bekalan oksigen habis.hehe...
baby: haha, janji tau........
boy: janjiiiiii........


macam2 cara nak tackle perempuan dari segi percakapan, perbuatan, sikap, rupa paras sendiri. terpulang la pada kekuatan masing2. Tapi biasanya (xtau btl atau x, xda statistik lagi) perempuan lebih tertarik pada sikap seorang lelaki =)...so jangan noty2 ya...(^_^)

"Cinta suatu yang indah, cinta boleh buat kita gundah, cinta buat hati berdarah dan cinta jua boleh membawa kesalan yang tak sudah"



31 comments:

RastaMat said...

kat mane ade kelas nak ngayat pompuan??
aku nak blajar la..
hahaha...

RAFHAN ~peace~ said...

Mira, ni ayat yang aku baru reka semalam.. camner, ade bakat x? haha..

Mungkin tajam pedang kesatria ini telah menghiris hatimu. Tetapi pedang yang ku hunus adalah kerana rasa sayang dan kasihku terhadap mu.

Ku persembahkan penawar, kerana ku risau luka menjadi kudis pada hati wanita murni

penaberkala said...

kah3, klakor entri ni
banyak betulnya
tp klu bercouple bagai nak rak, tp kesudahannya tidak menarik, sia-sia smua tuh
takde maknanya

bab ngayat tu mmg penting ka? hak3

f_aRa_aINa989 said...

oh mira ku...
tolonglah buat kek batik demi mam bapak mertua nnt...
kan ingin ku rasa seni kek batikmu...
wakaka...=p

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

hehee~ sweet~

maCy malas nak log in said...

kah3 gila kelakar.. huhu

ain fathihah said...

musim2 exam ni sakan menulis pasal cinta pulak daaahh. hehe

amirah said...

RastaMat: xyah..ko ade skill tu sendiri.jgn risau...hehe

amirah said...

RAFHAN: Mungkin tajam pedang kesatria ini telah menghiris hatimu. Tetapi pedang yang ku hunus adalah kerana rasa sayang dan kasihku terhadap mu.

Ku persembahkan penawar, kerana ku risau luka menjadi kudis pada hati wanita murni.

fuh, ayat menghiris sanubari kewanitaan aku.hak2...apa lagi weh, g ayat gadis idamanmu..hehe

p/s: nak ayat gadis nanti jgn lak p bawak pedang =p

amirah said...

penaberkala: hehe, klakor??ingat nk wat seyes skit..haha....
lau nk kapel jgnla bagai nak rak...sederhana la..xyah gitau satu dunia kot...t lau jadi apa2 xdala satu dunia pandang.

p/s: lau ayat xpenting cmna nak mula ngorat??

amirah said...

aina: akan ku lakukan dengan tunjuk ajar mu..hehe...doakan daku...
keresahan makin terasa...waduh2

amirah said...

aisumi chan: thnx :)


maCy: haha,.thnx :)


ain: 1 je pon entri cintun...hehe...time cuti la leh update.

E.d.Y said...

xpandai nak ngayat pompuan..huhu

amirah said...

E.d.Y: yeke??xcaya lah ..hehe

✿....rossa alina....✿ said...

even beza cara tapi motifnye tetap sama..

MyraLove =) said...

hehehe..ayat2 ni penting
tergoda lah kalo pandai susun ayat..
bukan ape...terbuai sebenarnye
tp y penting,kena gentelmn kan..
hehehe =)

cimon said...

agak2 kalo ajak awek g makan ns kandar boleyy terpikat tak?

heheh (^v^)

p/s: sms je tiap2 pagi or malam...call sikit...confirm sangkut punye lah awek tuh!

ain fathihah said...

haha. kreatip noo. tp, best jugak bermadah pujangga ni. layannn

E.d.Y said...

percayalah bak kata tokti...hehe

amirah said...

rossa alina: yup.janji sangkut.haha


MyraLove: aah,terbuai sebentar.siapa xsuka dipuji/dipuja kan..hehe..

amirah said...

cimon: aku rasa lau ko ajak awek penang bole la kot.haha...yg penting ko amik berat psl dia mcm ko wat la..sms/kol..kan2?jalan punya la (^_^)

amirah said...

ain: ain, bdk sains pon skali skala kreatip kot.hak2


E.d.Y: aku xpercaya bak kata liyana jasmay :)

aki.tilu said...

boy is boy, girl is girl ;)
they are the same

amirah said...

aki.tilu: nop..lots of difference :)

E.d.Y said...

aku tak percaya cinta la..haha

BLADE EDGE said...

Salam..

saya just blogwalking..baru tahu pasal blog ni..

Anyway kalau ada masa, silalah menjelajah ke blog saya.

regards,
BLADE EDGE

hiro said...

keh2..oden xtw nk ckp pe..betul tu.

amirah said...

E.d.Y: sama jer..hehe


blade: oke


hiro: haha, btl sungguh ke?

About Girls (http://about-girlsz.blogspot.com) said...

cool post!! like it

Free Chinese Mp3 (http://freeformp3.blogspot.com) said...

mantep nih postingannya... keep in touch ya!!!

cheramore said...

percaya atau tidak, aku pernah menerima kata pujangga dari seorang perempuan cantik..hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails