Thursday, April 15, 2010

Berfaedah kah apa yang kamu buat?

Halu3...fafau mira in da house...
Sekarang ni merupakan minggu study week bagi kebanyakan pelajar universiti termasuk aku. Sem ni aku kena belasah 4 paper. Walaupun macam sikit tapi aku rasa berat sebabnya aku belum habis telan semua ilmu ni T_T. Its oke mira, masih ada lagi 4 hari yakni 96 jam. Bila time study week, pelajar2 macam aku pasti terasa menyesal sebab tak menggunakan masa sebaiknya, sebab tak study awal2, tak prepare awal2, tak plan awal2, itu semua lumrah ...setiap hujung sem selalu terasa cmni. Tapi bila naik sem semua azam dan rasa menyesal hilang sikit2. Tiada guna. 

Roomate aku selalu cakap "Apa kata hampa stop blogging, p buat assignment sampai abis, p study untuk test/ku-iz"
bagus kan roomate aku, menegur aku dan housemate lain tatkala kami semua leka berblogging..
Eh leka kah kami? Bagi aku aktiviti blogging ni bukan la sesuatu perkara yang leka tetapi sesuatu yang berharga
Semester ni aku baru start blogging mungkin sebab tu aku selalu dikatakan leka berblogging. Selalu terasa ingin menjengah blog kamu2 yang mengancam, yang aku suka lepak...rileks2 ..santai2 di blog kamu2


Blogging ni banyak memberi manfaat kat aku. Aku ni seorang yang sangat malas. Aku malas membaca. Super duper malas. Sesuatu artikel yang panjang aku tak kan baca, aku cuma baca tajuk. Tapi sejak aku blogging, aku bertukar ...aku jadi rajin membaca sedikit. Melalui blogwalking, melawat blog kamu2 semua aku dapat banyak ilmu baru, informasi, tambah sedikit ilmu agama, pengetahuan am, berita terkini...up to date sikit la. Walaupon sesuatu blog tu buat entri panjang berjela-jela, aku tetap baca sebab banyak informasi yang blogger tu nak sampaikan. Kadang2 banyak isu2 dalam dunia ni aku dapat tau then terdetik di hati "oh ada jugak benda mcm ni...ada jugak org mcm ni...berlaku jugak perkara mcm ni..dll"..Kiranya blogging ni membuka mata aku terhadap dunia la...(aiseyman ayatt...)

* jadi berfaedahkah blogging2 ni bagi kamu?..

20 comments:

fiD said...

tapi pentingkan yg penting dulu..

penaberkala said...

haha, kita serupa
sudah leka dgn blogging
dulupun tidak suka membaca, tp br minat membaca entri2 pnjg berjela sejak start blogging
bloging agak pntg dlm sharing knowledge!

apepun, time study week kena slow sikit
kena focus more on study
btw, good luck cik amirah
all the best utk exam
pnjg plak komen kali ni,huhu

Fiq said...

haha, nway gud lauck la yer...=)

ain fathihah said...

ilmu bukan setakat dari buku2 tebal

amirah said...

fiD: ya, betul jugak tu..huhu

penaberkala: opss kita serupa..lau cm2 saya sokong kamu, kamu sokong pendapat saya..
ada banyak faedah blogging ni dan yg pntg sharing something :)

btw, terima kasih, semoga berjaya utk kamu jugak..peace

amirah said...

Fiq: tengkiu Fiq :). gud luck juga

ain: yap.of kos ain fatihah..

MuNsYi SaMa said...

yup.First thing first.Blogging mmg dpt byk ilmu,tp kite xnk blogging jd sbb kite fail dlm study.

All the best for your exams ek. Smoga Allah permudahkn.

amirah said...

MuNsYi SaMa: ya, sudah tentu, jgn smpai fail sudah...
terima kasih atas doa kamu :)

avid gunner said...

spot on.

amirah said...

avid gunner: spot on?

MrDzy said...

muahahaha~

tak sangka blogging ni membawa manfaat jugak.. hehe~

amirah said...

MrDzy: bagi saya blogging bermanfaat, ikut penggunaan juga..hehe

rizputra7 said...

buat yg mana penting dulu yer..blog2 nie buat macam aktiviti suka2 jer...study lebih penting..

amirah said...

rizputra7: ya2 study dulu =.=

♥cutebabygirl♥ said...

good luck weh..
aku dah 3 paper dah..huhu

amirah said...

cutebabygirl: tq weh. gud luck gak ..ang dh nk abis r

f_aRa_aINa989 said...

saya x suka roomate anda..haha

amirah said...

fara aina: oppss..no komen..

avid gunner said...

maksud aku, apa benda yg ko cakap tu spot on. suma aku setuju. berpekdah apa blogging ni..

amirah said...

avid gunner: owh..thnx..aku pon setuju ap yg aku tulis..haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails