Wednesday, April 28, 2010

opsss...obses sudah

Ehem2..test-test satu dua tiga
apa khabar datok2..apa khabar datin2?
sebelum kita meneruskan acara , izinkan saya berkata sepatah dua
saya mengucapkan jutaan terima kasih kepada pengunjung blog ini
tak kira lah anda singgah secara sengaja mahupun secara kebetulan
saya hargai comment anda serta tinggalan jejak anda di shoutbox saya


Malam ni aku tenung luar tingkap, terlihat daku sang bulan purnama
ahh sungguh indah, sungguh tenang..
alhamdulilah aku masih dapat melihat keindahan ciptaan Allah

oklah dah dua perenggan kot intro aku..
aku nak tahu apa yang kamu2 obses sangat?
setahu aku obses tu adalah perasaan minat kamu yang mendalam terhadap sesuatu
maksudnya kamu2 tersangatlah suka tahap gaban terhadap sesuatu..betul tak?
kadang2 aku nak tergelak sebentar terhadap apa yang seseorang itu obses

Ada seorang teman aku, dia sangat obses terhadap warna
hah..warna?dengan warna pon boley ka?..boley maa
dia tersangatlah suka, minat, gemar apa2 barang yang berunsurkan warna PINK..
nasib baik dia ni seorang wanita yang lembut..auww
kalau lelaki obses akan warna pink memangla xleh blah..
ok berbalik kepada teman lama aku ni
segala barang kepunyaan dia MESTI ada warna pink
kadang2 nak saja aku katakan pada dia
"hidup ini penuh dengan pelbagai warna wahai kawan, itulah sebabnya digelar warna-warni kehidupan"
tahap ke'obses'san dia ranking pertama..apa boleh buat..

Satu lagi kes, aku selalu skodeng kereta2 yang diparkir 
terdetik di hati "agak2 senang tak nak culik kereta ni?"
mana taknya, aku tengok kebanyakan kereta penuh dengan teddybear la, hello kitty la, patung telettubbies la, stich la, nemo la, sepanBOB la..hadoyai..
ingatkan budak2 punya kereta rupanya mak budak woo..
kalau aku wat part time culik kereta, kereta cmni la aku usyar dulu
sebab aku dah tau ni kereta gadis2 mahupun janda berhias
senang mo culik, kerat bahagian dalaman kasi jual sama Tan Chong ..

Kalau dah namanya wanita, mesti suka benda ala tomey2..yang kiut kan2??
Aku mengaku aku pon suka jugak tapi tak obses la.
Boleh ja gadis2 nak suka benda2 ni cuma janganlah obses sangat
takut termakan diri pulak ya adik2, kakak2, makcik2 yang chumil

Aku cerita pasal wanita aja..yang lelaki macam mana pulak?
kamu obses dengan apa ?
gadis2 lak selain tu obses apa lagi??
kongsi jumm~


23 comments:

ain fathihah said...

aku pun pening dgn pinky type girl ni

Amir said...

mak oih..
abis sume pink :P

hans said...

obses betul

alif.nun.ya.nun said...

ehem2 aiyem one of them~ahakss

MuNsYi SaMa said...

ramai laki obses bola la..huhu

sstgh pmpuan obses barang2 jenama cm gucci, jimmy choo mungkin.

mimie said...

ramai gurl yg obses dgn pink..
huhuhu..

Wanie-san said...

wa..obses dgn pink ye...
wanie xsuke pink...suke merah...mmg dari kecik sampai besar mesti nak warna merah...hihi

amirah said...

ain fathihah: jgn penin2...cool ja

Amir: tula namanya obses..

amirah said...

hans: yup..org tu sgt obses

alif.nun.ya.nun: oo kau pon sama ek..jgn terlalu obses dhle anin

amirah said...

MuNsYi_SaMa: aha, bola..tul gak
yg perempuan tu mgkin yg high taste la sbb berjenama

mimie: itula..nasib baik girls kan..hehe

amirah said...

Wanie-san: sy x obses dgn pink, fav kaler is red..sama lah kita ya :)

Fiq said...

laki obses bola! EPL, LA LIGA, LIGA SUPER, LIGA MALAYSIA, semua bantai! klu indoor, of coz DOTA. HAha=D

amirah said...

Fiq: dah agak dah..oh lelaki..hehe

penaberkala said...

haha, pinky girl
adei, klu pink dari atas smp ke bwh, pening gak nk tengok

skang ni tgh obses nk bersukan
sbb stress kot
nk men badminton, squash, futsal, etc asal lepas tensi,hak3

amirah said...

penaberkala: eh sweet apa pinky2 girl ni?hehe
tp mmg sakit mata la tgok pink dr atas smpai bwh

lau obses bersukan bgsla..
ada kepentingannya kan
apa2 pon majulah diri dgn bersukan :)

NiZaM LiMiTeD said...

haha..pinky n the brain..
tapi kalo korg prasan laki pn ramai pakai pink..
kalo laki pakai tshirt pink nmpak cam jambu je. tp kalo pakai pink utk baju melayu nmpak smart plak..
prasan tak? =p

ieda fidodido said...

hehehe...kita pon suke pinky...yeaaa pinky galz :)

jane said...

warna warni kehidu[an

tak best tak de warna


ade warna pon best

tp apan yg best n apa yg tak

>>______<<

hahaaha

amirah said...

Nizam limited: aha..betulla..smart sapa2 yg pkai baju melayu pink..baru perasan..hehe

ieda fidodido: oh hye pinky2 girll

amirah said...

jane: mmg la xbest lau xda warna tp filek dulu2 warna hitan putih ok ja..layanzz

shey said...

nak kaler brown , boley ark ?? :DD

amirah said...

shey: silakan..hehe..jrg org minat brown

Mijie said...

sume pink ek..pinky gurlz btul..nnti hsband pun kene pkai pin..mcm cter Buaya Darat..heheh..jgn mara...nnti kena jual..:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails