Thursday, April 8, 2010

Perempuan & bola



Gadis biru : weh malam ni game MU la, aku kena prepare nescafe kaw2 punya biar cekang bijik mata aku.

Gadis merah : perlukah wahai si gadis biru? bukankah esok kamu ada kelas di pagi hari?

Gadis biru: mestilah perlu, feberet aku tuh.

Bola oh bola, walaupun rupamu sepesen aje, badanmu pula montel, tetapi popularitimu sangat membanggakan. Kau bukan saja meragut hati si teruna malah hati si dara pon kau ragut. Sungguh tamak walaupun kau bukan benda hidup.

Aku tau bola itu bulat, cuma kurang pasti mengapa perempuan minat pada sukan bola. Mungkin ada yang berkata aku ni sangat berfikiran tertutup. Sukan untuk semua kan so suka hati la perempuan nak minat sukan apa pon.....Ya aku tak kisah sesiapa pon minat bola cuma agak2 kenapa kaum hawa tertarik pada sukan itu? Lebih bagus lagi, minat mereka mengalahkan kaum adam. Mungkinkah sebab...........

1) Pemain bola sangat menggoda
Ku lihat2 rupa parasmu sangat kacak
Ku lihat2 susuk tubuhmu sangat kental
Ku lihat2 semangatmu sangat waja...
auwww..aku tergoda akhirnya
Haha, nak tergelak aku taip ni, so mungkinkah kerana faktor pemain bola sangat mengancam maka gadis2 terus meminati bola?

2) Hipokrit
Saya minat bola sebab boyafren saya pon minat bola. Saya pon nak tahu apa yang berlaku dalam arena sukan bola so that i can borak2 dengan my abang pasal bola....wah2..so fun, i like it ahak..ahak
jadi, betulkah mereka meminati bola seikhlas hati?

3) Membuktikan mereka brutal celup
Gua xmain-main k, gua serius minat bola, gua memang membesar bersama bola cuma bola tu aje maintain berat badan. Alhamdulilah gua cukup hormon utk membesar. Cakap ja game apa  gua masuk..gua layan...
Biasanya gadis2 tomboy minat bola untuk membuktikan 'kejantanan' mereka

4) Betul2 kipas susah mati
Perempuan minat bola sebab mereka betul2 die hard fan sukan bola sama ada local atau pon international ...aku tak pasti sebab ni bole pakai atau tak ...tapi mungkin ada perempuan yang betul2 minat bola sebab dia minat bola...
Kalau ada aku memang terkesima sebentar...hehe


Macam2 sebab kita minat pada sesuatu kan, kadang2 sesuatu yang kita tak minat boleh menarik minat kita secara tak sengaja. Tapi mungkinkah sesuatu benda seperti bola menjadi kegilaan buat si gadis? ermm...

27 comments:

ain fathihah said...

aku sll pelik knpa 22org pi berebut 1 bola

f_aRa_aINa989 said...

mira, kamu tgk bola ke x??
sbb sy kureng..hehe

Fiq said...

jadilah seorg peminat bola yg sejati. hidup ibarat bola yg bulat, kejap ditendang, kejap digelecek, kejap dipeluk. huhu

penaberkala said...

perempuan minat bola?
ada kot, tp jarang2

nice entri
1,2,3, mungkin ada betulnya
tp 4 tuh tak sure, ada kot tp sebilangan kecil compared to 1,2,3,hak3

Wan Perlis said...

ada girl minat bola kerana minat.
ada gak terpengaruh dr rakan2

amirah said...

ain: untuk mendapatkan bola dan menendang ke pintu gol...agaknya..

aina: saya tengok pemain bola sahaja...kekeke

amirah said...

Fiq: xnak ditendang atau digelecek tapi nak dipeluk..hehe

penaberkala: mmg jrg tapi lau ada yg minat mengalahkan si lelaki..
btw, terima kasih :)

amirah said...

wan perlis: pengaruh rakan?..erm..tambah 1 lagi sebab.tq

cathenclox said...

tp sy betul2 minat bola.. hoho
majulah red warrior!

amirah said...

cathenlox: sy terkesima sebentar...

Anonymous said...

menarik .. saya baru nak buat pasal perempuan dan bola kat blog bola saya :)

nice :)

Ir. hydir said...

menarik .. saya baru nak buat pasal perempuan dan bola kat blog bola saya :)

nice :)

http://number10.my

TiKa LEh said...

sy fan arsenal..pompuan minat bola jrg..yg jrg tulah sy...tp sbb2 kt ats tu, yg ke-4 ek...hehhe..1bola direbut 22pemain, tu kan interesting...hohoho

maCy said...

siriyus suka bola.. tp xreti maen.. sokmo join abg tgk bola kol 3..

brtal celup?
maCy sopan xde, manis ad..hihi

chelia said...

kdg2 syok jugak tgok bola ngan ayah n adik laki..hehe
sy selalu jd pengulas terhebat..hhaha

cathenclox said...

esh..jgn la terkesima..
smlm pon tgk bola final piala FA.
hehe

rizputra7 said...

mengikut pemerhatian kat kedai2 mamak..kebanyakkan girl2 nie suka tengok bola pasal BF dia minat...diaorang bukan tgk sangat pon..just nak bagi sokongan kot..hehehe..jangan marah yer..kalu ada girl yg minat bola kat sini....

hafizmd said...

hehe..ramai perempuan yg minat bola rasenyer..adik saye minat bola, wife saye minat bola..kamu minat bola..so, kalau dah mnat..takleh nak cakap ape dah..hehehe..sanggup letak mancis dimata..uhukss

butangbiru said...

aku minat bola malaysia saja.
sokong kebangsaan! haha :P

MuNsYi SaMa said...

minat2 gak. kena la pandai main same. at least leh try skill2 yg tgk kt TV.hehe. utk laki2 la.. :)

amirah said...

Ir.hydir: terima kaseih, buatla sy jenguk blog kamu pulak :)

Tila Leh: kiranya die hard fan la ni..fuh dasat la

amirah said...

maCy: maknanya betul la ada minat bola..ye2 macy adik manis ma,,hehe

chelia: wah pengulas terus, jgn kritik sudah le..heh

amirah said...

cathenclox: terkesima sebentar, tgok gak..sbb abh xnak bkk channel lain T_T

rizputra7: emm biasanya cm2la, sbb boy yg minat, kononnya i minat tu, u pon minat jugak...

amirah said...

hafizmd: oh wife pon minat..hehe..sy xminat pon dan xsaggup letak btg mancis kat mata..hhuhu

butangbiru: good, local fan, i salute u beb :)

Munsyi sama: oh pesanan utk lelaki..utk wanita?..hihi

fazreenk said...

sy suke tgok bola..suke tgok f1 badminton..kirenye sy nie peminat sukan..
suke tgok sukan coz kat situ lah leh tgok semangat kesukanan diorg..
fight untuk diri, kelab n negara amsing2..

amirah said...

fazreenk: ai min..bersemangat, sy tau min mmg minat sungguh2 badminton..terserlah..hehe
btw, thnx singgah blog sy

Anonymous said...

utk ain fathihah..klau bola tu d bg sorang satu kat 22 pemain tu mna la bez...
bola sepak ni satu sukan yg perlukan kerjasama antara satu sma lain....ni la dikatakan berat sma dipikul ringan sma dijinjing...
bola sepak ni sma gak la ngan bola jaring, hoki, bola tampar, bola baling, ragbi..semua kan...pernah terpikir x?semua ni perlukan kerjasama...hohooo

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails