Monday, April 26, 2010

Simptom budak habis exam

Alhamdulilah
Exam bagi bebudak kos aku dah berakhir
Mengharungi steady study week dan exam week dengan penuh gaya
Kos aku antara yang terawal habis exam iaitu minggu ke 2 hari isnin
Sekarang ni tinggal doa dan tawakkal saja
mudah-mudahan ada peningkatan atau paling koman dapat maintain pointer..
huh..macam susah saja, insyaAllah segalanya ok jika itu rezeki aku.

Disebabkan aku dah habis exam, aku rasa macam2 benda aku nak buat. Teringin nak buat itu nak buat ini padahal sebelum exam pon boleh ja nak buat cuma bagi alasan nak exam. Oh sangat lah skema..ya itu aku mengaku. 

Aku nak cerita sikit simptom exam yang biasa aku tengok di sekeliling aku dan mungkin juga simptom ini berlaku di persekitaran kamu. Ayuh kita terjah...

Simptom 1
Tengok movie...
eh sebelum ni tak tengok movie kah? mungkin tiada masa so bila dah tamat exam semua pakat2 pulun nak tengok segala movie yang wujud sama ada old movie atau new movie. Pastu ada pula membe2 yang kalut cari movie, sanggup jalan jauh semata-mata nak amik movie, sanggup tunggu nak download movie la ..pas download nak cari subtitle la..
Fuh, bersusah payah woo..sangat nekad..

Simptom 2
Nak keluar jalan2/makan angin..ngap2
Ni agak lawak dan kadang2 berlaku dalam kehidupan kita. Ada sesetengah student ,kehidupan dia cuma di dalam bilik. Bila dah tamat peperiksaan maka dia pon terasa nak keluar dari kepompong biliknya itu. Baru la merancang nak jalan2 sekitar kolej kediaman (destinasi paling dekat dan free of charge), nak keluar ke bandar ...hang out bersama kawan. 
Bagi yang punya duit lebih, mereka merancang percutian 2 hari 1 malam di mana2 empat peranginan dan ada yang rancang nak shopping sampai lebam. Ini kes bagi bebudak tajaan berhad. Oh daku jelesss!

Tak apa la kalau nak keluar jalan2 asalkan jangan melencong ke tempat yang tak sepatutnya bagi kita yang beragama Islam..kang ada pulak yang pi clubbing..huhu...sudah jauh tersasar di jalan Mu ya adik2..

Simptom 3
Nak tidur puas2
Ehem2..macam la sebelum ni kurang tidur..hehe
Oklah, biasanya student kurang masa untuk tidur
Nak2 steady study week lagila tak tidur ye tak?
Kalau study last minit lagi la teruk nak cover kesemua bab
makanya kena lah berkorban waktu tidur, 
bancuh 2 3 cawan nescafe tak pun kopi radix keluaran HPA
nak bagi mata cekang kaw2 punya..

so bila berakhirnya exam, balik rumah masuk dalam bilik terus senyap sampai esok..haha
tidur tak ingat dunia. bangun2 mata lebam 2 bijik. ahhh...tak kesah tu semua janji gua puas malam tadi tanpa gangguan...hohoho

Macam2 kerenah manusia, ni baru senaraikan 3 simptom biasa bagi kebanyakan student. Mungkin kamu2 ada macam2 jenis simptom yang boleh dikongsikan bersama..atau kamu sendiri punya simptom lain daripada yang lain...apa simptom kamu?








36 comments:

Azuan said...

suka tang tido tue~ time exam 3 jam saja tidurnya huhuu

ain fathihah said...

jom ronggeng!!!

f_aRa_aINa989 said...

mira, anda tiada semasa citer ditayangkan tadi...jadi, list 1 ditolak jauh2....
hua3...=p

amirah said...

Azuan: ya tidur slps memang nikmat

ain: tengah meronggeng r niey..kikiki

fara aina: kamu tak kejutkan saya, berseronok bersama ain ...sampai hati kalian :(

penaberkala said...

main game terutamanya PES
pastu, jalan2 cari makan
tak dilupa, jalan2 kat alam maya

amirah said...

penaberkala: aha bes gak men game, jalan2 kat alam maya pon sama...on9 sokmo

Sharinginfoz said...

memang seronok kan bila habis exam.. boleh tidur puas-puas

Be Careful Dgn SMS

ASaDa RyutaRo said...

hahaha.. macam2 kisah bila dh hbs exam ni.

ade yg melantak dengan main game x makan2.. kenyang dengan main game.

bila dh hbs game. eh? aku tak mkn 2 hari dah la! hahaha..

Fiq said...

haha. tepat sekali simptom mu itu. nway, insyaAllah 4 plek=)

embun d tengah malam said...

simptom yg biasa di kalangan student..dah berakhir ekk exam..gud luck ya

amirah said...

Sharinginfoz: ya sgt2 seronok..ngee

ASaDa RyutaRo: haha..boleh pulak cm2..nasib baik aku jenis utamakan makan ..hehe

amirah said...

Fiq: kamu pon cm2 ek..insyaAllah rezeki kita :)

embun d tengah malam: aha dh merdeka, tq :)

Berd said...

aku tak buat semua ni. aku pegi rumah anak yatim pastu ramah mesra dengan diorang.

baik giler kan.

cimon said...

1st - BALIK KAMPUNG

2nd - tido lerr...

3rd - habiskan tgk movie2 & drama2 serta anime yg d download time ms study (study ke?) dulu...

4th - kene stayback kat ofis (bos da xbg balik awal coz xde kelas lg... huhu (T_T) )

5th - enjoy holidays & check2 result exam kat faculty

amirah said...

Berd: i envy u..

cimon: 1,2 n 3 mmg terbaekk..4-bos soh wat ot ek?hehe dan 5-holiday kat umah pon jadila..cek result tu yg xleh belah, dup dap jantung i..auww

kacang said...

hehe.
tido mmg xley lepas kan.
beshnye tido time ujan2 neyh=)

amirah said...

kacang: yup. besh3x

paeh said...

say dulu pas habis exam. g jejalan. berkelah. tidur. tidur. tidur. hahaha

bahiyahaziz ; said...

yang part tido tu best..
yela,kan belajar penat2,
tidur tk cukup..
so tidur perkara utama

Miss Izah Mohamed said...

normal lah tu.. teringat zaman stud dulu..
abis stud je mulelah lapang dada.. hehehe
tak serabut lg..
tgk wayang.. sampai tak tidur malam.. :)

salam singgah

MuNsYi SaMa said...

hehe..movie dgn tido tu yg paling slalu buat bile abes exam. nk jln2 mkn angin gne duit so kurg sket..=)

amirah said...

paeh: yg pntg tidur ek..smpai 3x

bahiyahaziz: of kos la kan

amirah said...

Miss Izah Mohamed: jgn kata lpg dada, lapang segalanya..hehe
btw, thnx singgah :)

MuNsYi SaMa: sama la kita, bab keluar dwet payah la..huhu

hiro said...

aku korban masa tuk belajar.

amirah said...

hiro: mestila kena korbankn masa
thnx droppin by :)

╚► capital S hana ◄╗ said...

ni mmg bhgie nie~

amirah said...

capital S hana: sama2 bahagia..:)
thnx singgah ya

jedi said...

best la exam da abes....hehehhehe

amirah said...

jedi: sudah tentu, w/pon jwb xseberapa..huhu

ismiaisha said...

apa aku boleh katakan..
simptom aku nk blik kpg cpat2..
huhuHU~

moon said...

suma 3-3 pon aku wat ja walopon exam xabih...muahahaha...
mira,aku bakal merdeka jap g..
las paper kul 2.15 nih...
doakan aku keh...lalala~~~ :)

amirah said...

ismiaisha: aku xrasa sgt nk balik kmpg sbb stdy week aku dh balik..hehe

moon: amboila..apa2 pon all the best moon. insyaAllah ang boley punya ;)

Bro Framestone said...

sonok die ek dah habis exam...

bro tgh nk submit thesis dalam minggu nie, then mintak surat habis study..

then tukar tempat koje... he..23x

BroFramestone Blog

amirah said...

Bro Framestone: seronok :)
all the best 4 ur thesis bro n thnx droppin by

E.d.Y said...

ni betul2 lepas gian ni..hehe

amirah said...

E.d.Y: sudah semestinya..hhehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails