Tuesday, July 27, 2010

Best kah merokok ni??

Perokok tegar: syiok ma...lu apa tau, budak2 lagi ma

Gadis merah: Gua xmau tau syiok ka tarak syiok ka, yg gua tau lu bole cepat mati lor

Perokok tegar: sapa cakap?? walaupon gua yg isap ini rokok tapi lu olang lagi cepat mati dari gua tau

Gadis merah: hahaha...lu merepek apa apek...bibir gua suci lagi woo..

Perokok tegar: Lu olang yg x isap rokok ni jgnla sempitkan fikiran..asyik pikir rokok ni tarak bagusla, bagi penyakitla, wat org jadi bodo la...cuba la lu pikir kebaikan rokok lak, manyak lor..

Aku xsangka rokok ni ada kebaikannya...eh2, jgn salah faham, aku xkan cuba isap batang rokok. Bagi budak mcm aku ni yang dh xberapa belia sangat, boleh fikir apa yang terbaik bagi aku. Rokok??mesti lah aku tolak ke hujung dunia. Alhamdulilah aku dikelilingi oleh orang2 yang bebas dari rokok. Aku bukan xsuka dengan perokok...aku x anti perokok..lau nak kawan dengan siapa pon boleh asalkan kita tahu jaga diri. 

Bagi si perokok, rokok adalah benda baik. Dikaburi dengan 'kebaikan' rokok sampaikan sanggup keluarkan RM setiap hari utk isap batang rokok. Macam2 alasan yg diberi kononnya dikatakan 'kebaikan' rokok.

'Kebaikan' merokok yang xleh blah..hehe


1. Perokok pasif lebih berbahaya drpd perokok aktif. So lau nak kurgkan risiko tersebut, aktiflah merokok


2. Bagi peluang pekerjaan bagi kilang rokok, doktor, peniaga dan kilang ubat batuk


3. Memanfaatkan sepenuhnya pemetik api di dalam kereta


4. Awek muda kononnya perokok tegar mati muda..hehe


5. Hilangkan stress sekaligus meningkatkan pointer...haha


6. Melatih kesabaran dan menambah semangat pantang menyerah
~khusus bagi newbie..mula2 mmg batuk2, tersedak tp semangat tu ada


7. Topup kemachoan sedia ada...wakaka


Amacam. dasat xdasat 'kebaikan' merokok....nak tergelak pon ada..haha


* Aku baru tau perokok tegar boleh isap 20++ batang rokok sehari
* Apa beza rokok dan shisha??
* Baik atau buruk rokok...lu pikiaq la sendiri
* Apa kata tukarkan rokok kepada ROCKY...jadila me'rocky'...ngeh2





30 comments:

penaberkala said...

lelaki merokok macho tak?

perempuan merokok hancur tak?

rokok daun boleh?

apepun, merokok tu membahayakan kesihatan
lebih bahaya bila org tidak merokok diuji dgn diberi rokok
kdg2 dituduh sbg perokok

f_aRa_aINa989 said...

sangat x suka orang merokok...
memang campak jauh2 smpi perlis..ngeh3...

Rara Nasiha said...

rocky lagi sedap dr rokok kan. :)

amirah said...

penaberkala: bg saya laki n perempuan merokok 2 2 hancur...rokok daun pon dikira merokok kan...tapi sy pon xpasti bahaya atau x. Yang pasti ROCKY xbahaya.

ismiaisha said...

uhh..
saya xsuka org yg merokok..
tp xleh xsuka sgt kn..
nnti dpt yg merokok plak..huhu~

yg pasti,me'rocky' lebih best dr merokok kn..hhoho~

ohh..merokok tu dah difatwakan haram..
kenapa xsumbat je msuk pnjara ehh???
hihi~

amirah said...

aina: mestikah dicampak ke perlis??hahaha


Rara Nasiha: rocky mmg sedap..perisa strawberi sedap. Rokok xtau la sedap ke x yg pasti bahaya..tq =)

amirah said...

ismiaisha: ang selalu me'rocky' dalam kelas prof ramli..haha
lau sumbat dalam penjara alamatnya kena bina banyak penjara la..hehe

iqbalsyarie said...

nice~!!haha..sindiran yg makan dalam...huduh punya sifat..dah terang2 rokok haram,nak juga tegakkan benang yg basah..huhu
Latest post:Perkara ni tak merisaukankah?

syuE said...

i like!! hahaha~

ASaDa RyutaRo said...

hurmm.. merokok punya kebaikan utk ekonomi syarikat, perabis duit si perokok. takde kebaikan utk kesihatan.

yang bestnya.. menambah semangat pantang menyerah tu. hahaha.. sape punya idea la ni..

cimon said...

kami time exam mmg study last minute(jgn tiru) & hampir sume kawan2 ku yg merokok mmg skor time xam...diorang bleyy hafal sebijik2 ayat dlm notes tuh...

cume xbleyy nak study skali ngan diorang coz bilik diorang berasap da mcm jerebu malam exam tuh...

hehe (^v^)

p/s:shisha best

amirah said...

iqbalsyarie: lau dh ketagih rokok tu mmg payah la nak stop tapi sy percaya xmustahil..tq =)


syuE: u like??rocky ek..hehe..tq singgah =)

amirah said...

asada: ekonomi naik, syariket untg, kerajaan pon dapat..cuma impaknya kerajaan terima gak, cmna dgn generasi skg lau semua merokok..
yg semangat tu mmg xleh bla..hehe..tq =)

amirah said...

cimon: so kira betulla rokok leh naikkan pointer??hehehe.

shisha best??cimon suka perisa apa ek?hoho...tq singgah =)

Eza Rashid said...

ehheheh..jajan rocky tuh sodap lah....yummy....hik3..

E.d.Y said...

cop...rocky tu ada tanda halal tak??sbb skrg kecoh banyak tanda halal yang xdiiktiraf

afiq aiman said...

makan je kurma...nak ramadhan dh...kihkihkih

afiq aiman said...

makan je kurma...nak ramadhan dh...kihkihkih

pawaka19 said...

rokok takde kebaikannya puunn

"Dark Vader ( Star Wars ) Merompak Bank"

firdaus khalid.com said...

amirah..

bg org yg x merokok cm i ni..
macho x..hahaha..

Zety Zainal said...

peh rocky! sedap weh. krup krap krup krap, 5 minit dah abis.

maCy said...

ta ske smokers.. i mean, ta ske mereka menyaketkn diri..

amirah said...

Eza rashid: jajan semua sedap apa..hehe..tq =)


EdY: emm...itu xpasti la. kena check balik

amirah said...

afiq aiman: haha...betul2, dapat pahala lagi


pawaka19: aku sokong 100%

amirah said...

firdaus khalid: ba aku, org yg xmerokok lagi macho...tertarik u..hehe


zety: hehe...betul2, lagi ramaikrup krap lagi cpt habiss

amirah said...

macy: pilihan diorang yg nak merokok..kita sekadar nasihat jela.janji tggjwb nk laksana

E.d.Y said...

try check balik..sbb aritu nak beli..tp belek punye belek xjumpe lak tanda halal...

MuNsYi SaMa said...

Perokok akan cr alasan cmne pun utk trus merokok. hmm..harap diorg dpt paham dan tinggalkn sbb byk sgt kesan buruk dr kesan baik yg ntah ape2 tu. :)

amirah said...

E.d.Y:yaka..t try cek.tq gtau =)


munsyi: betul2...tp lau perokok tegar ssh kalau kita nasihat...tetap dgn pendirian..huhu

Fakhrur Razi berkata said...

kalau isap rocky xketagih
tapi xpernah puas
xD ak pulun bpe kotak arituh =.=
dh mcm mkn nasi plak

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails