Friday, January 22, 2010

Sering tidur lewat!


budak skema : Eh dah pukul berapa neh? tak tido ag...sok kls pepagi lak tu.

budak malas: ala awal lg. g pon ak nk siapkan assignment ak dlu.

tik13x.....
masa berlalu....
diri manjadi layu
mata pulak semakin kuyu
lalu mula menongkat dagu
hati berkata sabar lah dulu
namun akhirnya hati menjadi ragu
kerna dah x sanggup lagi menunggu
akibat kekurangan oksigen di kepalaku

Tido lewat?..ala biasa r 2..normal la. kalau orang tido awal kita akan rasa pelik kira mcm xnormal la padahal tido lewat 2 la yg tak normal. Tapi ia menjadi normal kerana kebiasaanny ramai yg tido lewat. setuju?..

Aku antara species manusia yg tido lewat. dan kat luar sana masih ramai lagi yg tido lebih lewat dr ak dan yg lebih advance xtido terus. Aku tertanya-tanya kenapa tido lewat sgt? dh xcukupkah waktu di siang hari? atau sebenarnya kita lah yg tidak menggunakan waktu dengan bijak? mgkin ya mgkin tidak...terpulg pd diri msg2.

Bg ak, ak tido lwt ada 2 sbb-
~pertama~
ak ni jenis susah sgt2 nk lelapkan mata. lau masuk tido dlm kul 11 pkul 4 pg baru mata leh pejam. w/pon xtido ptg tp mlm still berjaga. kira mata ni cekang gakla..hehe. kdg2 ak jeles ngn depa2 yg tido awal..mna taknya, tido kan satu kenikmatan juga..tp ak jrg rsa nikmat 2...huhu

~kedua~
buat2 "assignmen".....bule jd best studen ni..haha
kebanyakan studen mesti penah tido lewat gara2 esaimen yg bertingkat-tingkat
bertingkat kah?>agak2 dlm 10 tgkat bule? atau terlebih suda..
bab2 esaimen ni ak mengaku salah diri sendiri sbb xwat awal2
dh biasa tangguh kena la tanggung sendiri pulak...so ak bertggjwb skit.
tp kdg2 lectrer yg bg masa terlalu cepat utk submit kerja..
mgkin beliau tidak 'faham' yg studen juga mengambil subjek lain
so kena la pakat ramai2 stay tuned depan kerja msg2 until morning.



*teringat kata2 ain "tak remaja la kalau tido awal"..hahaha











17 comments:

~0~ said...

hehehe..xpe dik...belajar tue penting...nanti da keje xleh da nak camtu...ekekekke

ain fathihah said...

bangga aku, quote aku masuk blog hang...haha glemer i

amirah said...

~0~: hehe...baiklah...ap yg pntg stdy

ain: haha..ak baru dgq pon masa camping ri2

avid gunner said...

keh keh...aku setuju ngan ain ko tu...

perempuan ITU said...

haha.Tak remaja lah tido awal =D

kiri kanan

Fiq said...

igt tido lewat sebab facebook atau ym. haha

amirah said...

avid gunner: ak pon setuju gak..haha

perempuan ITU: hhehe..

fiq: ym ad gak fb jrgla sbb ak xmain game pon

Dashing Days said...

selalu tido lmbt sebab mate dh tak biase tido awal kalau tido awal nanti tgh malam mesti tjage balik hee

amirah said...

dashing days: 2la..lau dh biasa xleh nk wt ap..so still tido lwt

IRIS said...

Salam Amirah,

Selamat bersantai di hujung minggu.

Jangan lupa tidur tau. Kesihatan tu.

btw, kalau tidur lambat dan tak cukup tidur nanti mata kamu ala2 'Beruang Panda' hehe. (istilah time belajar dulu.)

amirah said...

iris: rasanya dh dekat ala 'beruang panda' mataku ini..hik3
tp tido2 jgk...heh
btw..thnx ya =)

slmt berhjg mggu buat kamu jg ;)

Zuewairy said...

yeha.. bukan student la kalo tdo awal;)

amirah said...

zuewairy: mgkin jugak..tmbh 1 quote..hehe

Liyana said...

tido saya tak leh tdo lewat... kol11 x tdo lagi dah lewat lah tu...hehe

amirah said...

liyana: wa awl tul tido...tp ckg kna la tido awl kn..hehe

rizputra7 said...

huhu..bagus ler begitu..jangan tidur lewat pasal FB,myspace,frendster,blogwalking sudah ler...rajin2 ler belajar ok..

amirah said...

rizputra7: oke..tima kaseyhh ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails