Thursday, January 6, 2011

Aku senior dan aku rasa macam bagus!


Apa khabar senior-senior sedunia? haha


Ayat xmau kalah, kalau dah senior kena r buat cara senior, betul tak? mcm mana cara senior? yang penting jalan mau dabik dada, tak pandang kiri kanan kecuali bila nak lintas jalan, rasa bangga membuak-buak. Bila nampak junior riak muka kena selaras ke arah garang ala2 tiger wood tapi harus maintain macho. aset biar menyerlah. Oh ini kah perasaannya bila bergelar seniorrrrr??


Mari imbas kembali 2 setengah tahun lepas, pabila diri memegang title junior, terasa diri agak kerdil, sket2 tanya ahkak2 abang2 senior. Terlepas celah ketiak mak tersadai pulak dicelah ketiak senior.hak2..agak melampau la kan, kalau setakat nak mintak no tepon ok lagi..jangan lah sampai bergantung hidup kat senior lak. Dulu tengok senior nampak matang sungguh, siap berjambang n bermisai sakan, dah macam bapak orang dah. Yang wanita lak, perghhh ayu berbaju kurung, berkebaya songket...memang respek la senior2. baik pon baik. haaha.


Sekarang ni aku terseksa berada di semester 6 yakni tahun ke 3. Sepatutnya sedang bergelut dengan proposal tesis. Harus siapkan bab 1, 2 dan 3. Minggu ke 7 mesti bentangkan di depan para cendekiawan kampus ni..apa2 pon saja nak masukkan list subjek utk semester ni, 


Principles in Biochemistry 
Analytical Chemistry
Research Project 
Pengajaran Teknologi dan Penaksiran 2 

okeh2, sesak dah aku rasa. oksigennnnn and moneyyyy pelisssssssss...(@_@)




31 comments:

cheramore said...

nanti sem brape amek neurobiology?

♥CIK SHA♥ said...

selamat kembali belajar..jangan jadi senior otai..haha..

f_aRa_aINa989 said...

tertinggal current issue

cimon said...

senior2 pon makan megi jugak...nak?

Seimura said...

oh kurang oksigen? tenang, tarik nafas dalam2. hehe.

Rafhan said...

jom kita wujudkan persatuan senior-senior sedunia.. hehe..

nurul cHempaka said...

sama lah!!!sy pon semstr 6 dah!wah!jom rasa diri hebat!haha!

hiro said...

yes! sama.

Heidi Shafiq said...

kdg aku rs terseksa jd student thn akhir.. :(

iqbalsyarie said...

kalau di tempat saya belajar, jadi senior ni memang menyakitkan sebab kena jaga adik2. haha

hans said...

sangat best jadi senior
hahahaahah

P/S : Hidup Nih Tak Habis - Habis Dengan Macam - Macam Isu

JIJI YU said...

muaha..mmg bes gaban jadi senior..ramai orang bawahan..hahah

ain fathihah said...

helooo senior! haha.

E.d.Y said...

haha..best ke jadi senior?sedih tu nak tinggalkan U

ira mohd said...

yeahh. best gile jd senior. HAHA. rasa dihormati ;)

penaberkala said...

hai ahkak senior, ahdik junior dtg cari tips camne nk jadi bakal senior yg mantap,haha

tak sabar nk balik belajar, count the days
yeah, cepat sungguh masa berlalu
dh jadi abang final year
rmainya adik2 junior,hak3

all the best for new sem

amirah said...

cheramore: tak ambil pon subjek tu. pasni ambil mikrobiology :)...ssh ek sbjek tu?


CIK SHA: tQ. otai gak tp otai baek punya ;p

amirah said...

aina: saya rasa saya tak ambil subjek itu :)


cimon: haha,yep...tapi megi adalah santapan beta di kala hujung semester shj ;p

amirah said...

seimura: haha.oke sedang lakukan..duit pulak bila seimura mau bank in??hek2


Rafhan: bernas :)...rafhan dilantik jd presiden. bernas3 ;p

amirah said...

nurul cHempaka: gimme 5 beb .hehe


hiro: hepy senior ya.lol

amirah said...

Heidi Shafiq: semakin naik sem semakin susah kan.sama2 kita bertabah!


iqbalsyarie: wah!lau cm2 nak jd junior iqbal la ;p

amirah said...

hans: really?..let me see


JIJI YU: haha. owh nmpk sgt ko buli junior.hehe..terasa mcm pihak atasan la ek


ain: ehem2..;p

amirah said...

E.d.Y: itu part sentimental sket la.tapi sy bakal kembali semester 8 nanti pas pektikel


ira mohd: hehe. part tula yg best :)

amirah said...

penaberkala: haha. dh jd abang junior ni sila lah guide ahdik2 junior ke jalan yg benar semata-mata ya ;p.
slmt stdy kembali abg junior. yg penting maintain kemachoan anda :)

hans said...

bergantung pada bagaimana kau nak jadi lah
bagi aku...
aku gembira sepanjang menjadi junior mahu pun senior

P/S : Saya Akan Merindui Engku Tan Sri Ibrahim Engku Ngah

E.d.Y said...

hehe...xla sedih sngt kot

padle said...

jadi senior best ouh..sumpah,tak tipu!
lagi2 kalo duk hostel..pergh!

TiKa LEh said...

principles in Biochemistry??wah, scary tu..hehhe..
apa2 pun, gud luck yer..

asybedazzle said...

woww. complicatednya. hmm goodluck anyway. :)

amirah said...

hans: emm tul la 2..atas diri dan hepi dan enjoy


E.d.Y: aah, besa2 aja :)


padle: yaka?aku xdok hostel pon..apa la ko dh wat kat junior2..hhe

amirah said...

tika leh: erksss...xpa terjah ajer..huhu


asybedazzle: thnx ya. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails