Tuesday, January 4, 2011

Mukaddimah 2011

Hye adik manis, hye abang hensem
Entri sebelum ni secara rasminya menutup tahun 2010 bagi blog No One Knowzz. Entri sekarang ni, yang sedang ditaip pulak adalah entri khas mengalu-alukan En 2011 walaupun sudah terlewat 5 hari. Tahun 2011, tahun di mana aku menjadi pelajar senior di tahun 3. Semester 6 sudah, wah! sem 7 sudah praktikel. Masa sangat cepat. Sesungguhnya aku masih terasa seperti 17 tahun. Bezanya, tiada lagi seragam sekolah. 


Perangai masih seperti budak2, riang gembira, maintain cool. Pemikiran?? mungkin terselit sedikit kematangan. Umur kira genap 22 tahun la tahun ni...what!!...pergh terasa sangat tua. masih tak biasa dengan panggilan kakak mira ...lebih suka orang paggil adik mira.wakaka. 


Ada member2 aku yang dah mengadap tok kadi, merasa duduk atas pelamin, menjadi raja dan ratu sehari. Rasa best bila kawan2 pakat kawen. tetiba satu keterujaan muncul untuk berkahwin..hahaha...gedik skit. Ingat senang ka mo kawen? xda RM xyah cakap r..bg pompuan lak, lau xtau lipat lampin xyah risau r, guna ja drypers, senang skit.haha..


Mak pernah cakap "esok2 ni hampa kawen mak buat akad nikah ja, tak payah kenduri2, senang sikit"


Aku balas "mana boley mak, kawen sekali ja.kena la buat kenduri"


Mak reply "tak payah"...


Haha. nekad mak aku ni. tapi aku tau mak saja ja cakap mcm tu..So, kesimpulannya akan ada kenduri.kih2...kepada tokey foot patch aka Dusuki, pelaburan anda sangat penting. Diskaun belakang kira.haha.


Cakap pasal kawen seronok kan...jum cakap pasal mati pulak. Kita orang melayu kalau mati tak perlu bajet yang banyak. Beli kain kafan beberapa helai, kapur barus, dan lain2. Kalau orang cina, depa kumpul duit untuk mati. Mana taknya perbelanjaan paling minima kalau nak mati mencecah RM8000 menurut kenalan cina. Dia cakap "kalau xda duit 8 ribu jangan mati la"... tersenyum kelat kami yg mendengar...


* apa2 pon selamat datang encik 2011. selamat tinggal cik 2010. 

9 comments:

iqbalsyarie said...

wah... RM 8000 untuk mati! haha

cimon said...

smlm member aku jemput kenduri kawen dia next week... perghh...hilang lg sorang komrad bujangan hensem!!

hehehe (^v^)

JIJI YU said...

kanak2 ribena le kirenye ni ek..
kalo wat knduri tu jangan lupe wat entry beso besoran.

good_boy said...

kawen nnt jmput la..haha

hans said...

hohoho
skrg 8 ribu pun xcukup

P/S : Pandang Kemana Tu? Rimaslah!

cheramore said...

happy new year..aku pun nak kawen!

hehe

amirah said...

iqbalsyarie: tau xpa..mahal kot..itu pon sekurang-kurgnya


cimon: pergh bujangan hensem...cop kat aku satu..hak2

amirah said...

JIJI YU: remaja la,hehe...xdpt wat kenduri bsr-bsrn so wat entry besar-bsrn la ek..huhu


good_boy: dtg jgn xdtg.aku jemput awal2..keh2

amirah said...

hans: yela brg semua naik, so kena spend lebih ma


cheramore: hepi new year jgk, sila jemput la ye ;p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails