Thursday, January 20, 2011

Macam budak semester 1

Selamat hari cuti umum kepada semua. Bagi golongan yang bekerja anda akan sebut "hoyeahhhhhh", bagi pelajar macam aku, sebut " kan best kalau cuti ni extend sampai chinese new year, hoyyeahhh13x" ...agak panjang sebutan bagi pelajar ya. Dan bagi kanak-kanak, anda sebut " ho ho ho! "


Aku secara rasminya start cuti sejak rabu lepas lagi, so menjadikan jumlah cuti sebanyak 5 hari..5 hari beb, aku pon apa lagi, perkara pertama tercetus di kepala otak cuma nak berambus balik Penang ja. Padahal baru 3 minggu tersadai kat tanjumg malim ni. Ahhh biarkan mereka mahu kata apa, aku suda tenat...tenat 'sakit rumah' aka homesick. (kalau family aku baca mmg akan nangis sbb gelak banyak sangat)


Tatkala sedang berkobar............


cepat2 taip mesej kat abah hensem


" salam. abah2, mira ingat nak balik kampung la sebab mira dah xdak kelas hari rabu sampai hari ahad. isnin baru ada kelas. bole tak? "


3 hari berlalu...............


Abah hensem tidak reply mesej anak baik ini (T_T)


Ok takpa abah takpa...ada ubi ada batas, ada hari cuti len kali mira balik kampung jugak2! (nekad)


Kepada yang balik kampung tu, udah-udah le cuti, mari le balik sini ha,,.Dek kerna tak dapat balik kampung, aku pon dengan lemah gemalai cuba berfikir akan ke'relevan'an aku masih di sini iaitu....jeng2...


1. Sudah tentu harus siapkan assignments yang ada 
2. Dapat fikirkan proposal tesis (gulppppp)
3. Dapat jimat skit tambang balik kampung
4. Dapat teman housemate2 aku...haha
5. Dapat tulis entry ni. (boleh terima tak)hehe


Sekian. minggu depan chinese new year, konfem2 aku balik...tak kira...macam budak sem 1 da, dlu pon tak macam nih... pa cerr?


tenet slow.terpaksa letak pic yg ada.jgn kata aku mabuk lembu



13 comments:

♥CIK SHA♥ said...

mabuk lembu??hehehe..

homesick eh??cian die..

E.d.Y said...

haha..bukan macam budak sem 1, macam budak baru masuk tadika..hehe..:p

Seimura said...

haha tak payah balik, jimat tambang apa? hihi.

menusuk hati said...

hahaha!Padan muka tak dapat balik!hahahaha!Mula2 ingtkan abg hensem,rupa2nya abah hensem...hahaha!
Eh?Cita baru kat sini

JIJI YU said...

muehehe ko ni pon..dah besor panjang dah pon kan..aku bru je nak cakap ko gilekan lembu..ahaha..tapi ko dah sound awal2..

cimon said...

tak malu

hahaha (^v^)

p/s: ranggi nyer lembu tu... (^_~)

f_aRa_aINa989 said...

xpelah...muka kita macam sem 1 peeeee....


:P

ain fathihah said...

cepatlah KHAMIS!!!

nub said...

waah malas nak buat thesis...huhhu

penaberkala said...

blaja-blaja gak
sibuk-sibuk gak
kampung jgn lupa, balik itu mesti,wakaka

hans said...

hahahaha
aku pun balik juga weih
hehehe
xsabar nak balik

Vote Hans Bernombor 10 Diruangan Komen

amirah said...

CIK SHA: eh xdala, mn ada homesick..home yg 'sickme'.hehe

E.d.Y: kiut la eh cam tu ;p

seimura: tambang xkesah, sanggup ikat perut kot.hehe

menusuk hati: malam ni la org balik kmpg ;p

JIJI YU: aku bukan ap weh, org2 kmpg la panggil balik..

amirah said...

cimon: lembu bukan sbrg lembu, lembu berasal dt google (~_-)

aina: muka aina la =p

ain: already khamis..yey!

nub: 2la.hadoii

penaberkala: ayat last tersangatlah betul. kita xleh lupakan kmpg ye tak..ngeh2

hans: yeah.gimme 5

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails