Wednesday, March 10, 2010

Aku nak gaduh

arghhhhhhhh...
aku tak puas hati
aku geram ngn minah senget tu
suka hati je kata aku minat kat abang dia
macamla abang dia handsome
lau mcm johny depp leh gak aku terima
aku g meminang terus si johny depp tu
baru r secocok ngan aku, bak pinang dibelah dua puluh

wah2 perang sudah bermula, siapa nak join sila kan, mari3x...bila lagi nak luahkan rasa tak puas hati kan? bila dh ada bnda nak gadoh kita sembur terus kat orang tu, biar lega kaki dan tangan. kalau tak puas hati lagi, kita fight terus...fight kat mana?..


medan pertempuran masa kini>>>>>>FACEBOOK
zaman IT kan skrg? byk bnda kita boleh buat dalam alam maya
kau nak gaduh? settle kat alam maya ja..tak membazir tenaga kau, mulut pon tak penat nak sound sana sini....kau taip je segala caci maki then terus sent. Kau tggu dia reply, pastu kau reply balik apa yang dia reply kat kau...faham?...agak2 dah terer, korang teruskan aktiviti fight2 ni sampai lebam k..

Kalau kau kalah, kau tak puas hati dan nak sakitkan hati dia lagi?? senang saja. kau jadikan dia bahan dalam blog kau. kau khabarkan kat satu dunia yang dia tu teruk gila babeng..biar semua comment dan kutuk2 dia. rasanya masa ni kau dah boleh senyum lebar. hati kau gerenti puas. tak percaya? lu try r..

Bukan main senang ja nak cari gaduh kan. Sebenarnya aku penah terbaca satu blog bdk perempuan, dia cerita semua bnda yang dia gaduh dalam FACEBOOK, bila dh cerita tu of kos la dia rasa dia berada di pihak yang benar. Aku rasa tak perlu kot semua tu, walau si mangsa tu benar2 buat salah. apesal pulak kau nak kecoh2 dlm blog psl hal 'bdk kecik'. hal dalam kain lu settle sendiri la. ni tak lu bikin kecoh, perbesarkan problem lagi..adoyai..kalau dh namanya budak, settle prob pon mcm bdk gak.


p/s: rasa2 antara gaduh dalam FB atau bertumbuk kat luar, yang mana ok lagi? selain daripada jawapan dua-dua x ok......haha

15 comments:

Fakhrur Razi said...

hahahah tah
dh xmacam dlu2 lagik
gaduh depan2 tarik rambut etc2
XD

magsob said...

rilek la chaaa..pelan2 gaduh..nanti tumbuk usus dia..hahaa

Fiq said...

dat is y i x brp layan fb=)

Mr.Z said...

sekarang ni trend gaduh di alam maya..hehe

ain fathihah said...

tak macho la gaduh kt alam maya. sbnrnya dua2 yg bergaduh tu, masing2 penakut. bak kata cikgu baharom dlu....

"kecut teloq!"

haha.. lagi satu, bab bergaduh, 1geng belasah 1org. pun tak macho. kalau betul anak jantan n gian nk bergaduh sgt, 1 lawan 1 ar!

avid gunner said...

x peduli dengan pesbuk lagi...sekor-sekor perangai batak...

amirah said...

Fakhrur Razi: 2la, tarik2 rmbt dh xlayan


magsob: lau nk tmbuk usus kena aim betul2...


Fiq: lg bgs..hehe

amirah said...

Mr.Z: aah..gadoh pon ad trend

ain fathihah: lau gadoh di alam maya selamat skit kot, ap2 pon kena utamakan keselamatan, precaution step..ngeh2

ckgu baharom ckp lepas terus, 'kecut teloq'..haha

amirah said...

avid gunner: haha..perangai xleh blah

Zuewairy said...

face t0 face lagi bagusss!

ila-ali said...

jgnn gaduh-gaduh! tak baik
bawak2 bersabar ye..:)

penaberkala said...

ish3,macam2

amirah said...

zuewairy: face 2 face pastu msg2 'face down to earth'..haha

ila-ali: ye2...sy xgaduh..cool

penaberkala: emm...urusan di alam maya

h said...

gaduh kat FB tak best la. Gaduh tarik2 rambut best lagi syiok~ hahaha. Apa pun, dunia realiti lebih menyeronokkan berbanding dunia fantasi.

amirah said...

h: of kos realiti.. better than fantasy

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails