Tuesday, March 23, 2010

Study mesti bersama En. Azam

Cabaran minggu ini.

esok bersamaan 24 mac-
Test EDU 3034 (pengurusan pembelajaran) jam 8 pg
Ku-iz TKU 1043 (basic chemistry) jam 11 pg

Jumaat bersamaan 26 mac-
Test TKU 1073 (chem lab. management & teknik) jam 8 pg


Hari ini jam 3 ptg:
Lepas tidurkan laptop, aku bertukar posisi menuju katil. Bukan nak tidur tapi nak study. Aku nekad pegang notes EDU. Ada 4 bab sj. 1 bab pon ak tak sentuh lagi. Belek2 bab 1 tengok berapa banyak slide yg perlu di digest ...oh tak banyak..terus tekup muka dengan notes, memaksa diri untuk tidur w/pon mata masih cekang.

Tiba2 terdengar sayup2 suara..... mira, bangun...study13x!!!

suara lain bersambung ....... tidurla sekejap...tutup mata pelan2 (aku kalah di sini)

Bila 2 suara berlainan fahaman bertembung dalam otak (positif n negatif)..Aku terus bangun,,mimpi terkena renjatan elektrik level rendah..terus gerak ke meja stdy bersama notes EDU.
Dengan lafaz bismillah (amik keberkatan) aku menodai notes EDU dengan jayanya..haha..MySpace
Sebelum asar sudah 2 bab scan...alhamdulilah

Sekarang aku rileks2 MySpace
sambil menaip entri ni, hajat nak smbg lagi 2 bab selepas ini...hehe


*Study memerlukan motivasi intrinsik, pendorong dalaman pelajar ke arah kecemerlangan (Teori Maslow)...hoyyeahh
*Rumet aku yang baru pas amik test EDU hari ni berkata
" xyah tumpu sgt EDU, soalan direct, aku ciap bncg ngn dak blkg aku"
"soalan first jwpn D...pastu....bla..bla.... (rumet yg terbaekkk di abad ini..hihik) MySpace






8 comments:

f_aRa_aINa989 said...

mira...takut kimia...=(

penaberkala said...

haha,macam2
selamat berdating dgn paper2 test n kuiz
all the best

Berd said...

mcm mne nk tidor kan lptop. ajar sket ilmu gila ni. wakaka

Fiq said...

stadi2. jgn asik update blog. haha

amirah said...

aina: huuhu...da lepas..redha je la

penaberkala: dating?xnakla..nk jmpa kejap ja..hehe
btw, terima kaseh :)

Berd: senang ja..klik hibernate..settle

Fiq: haha..k2..nk stdy ni :p

chelia said...

gud luck girl!! heehe

chelia said...

gud luck girl!! heehe

amirah said...

chelia: terima kasih :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails