Friday, March 5, 2010

Dunia ini kejam!


Tajuk entri macam orang baru lepas kecewa bercinta, sungguh...aku xsuka lagu bencinta tapi aku alpa andai didodoi lagu selamat malam dari Faizal Tahir. Kalaulah ada orang yang betul-betul nyanyikan lagu ni khas untuk aku, alamat subuh aku pon entah ke mana, lena dibuai mimpi semalam dek suara nyanyian khas buat aku.

Sori la aku agak tersasar mengelamun, jam pkul 3, member2 lain dh terbongkang atas lantai berlapikkan tilam, aku ngn ain dok melangut depan lappy msg2. sorg tgok movie 'budak kelantan' ..sorg g dok melontar sesuatu di alam maya. Hajat di jiwa nak ciapkan report ecology tapi ada kekangan yg xdpt dielakkan. Bukan sengaja tapi mgkin itu takdirnya.

Aku jeles dgn bdk2 rumah aku especially budak fakulti sains sosial, setiap malam tido tak tggu aku, tapi setiap kali fajar menyinsing depa melambai-lambai tgn mengajak aku menjengah alam mimpi bersama depa. patutkah?...kejam2..

Skrg nie pon naluri aku kuat mengatakan depa dok tgh mimpi, berkejar-kejaran dengan si pontianak popular ..ap nma ntah mamat 2..edwad kulen kot..
takpon tgh sibuk wat peta merancang perbandaran wilayah masing2 di atas tilam yg dibekalkan oleh tuan rumah dan tgglkan aku di sini...terbiar tanpa kawalan..
patutkah?...kejam2

so boleh kah aku simpulkan bhw dunia nie kejam??


* k la rasanya dh teruk sgt aku melalut pg2 buta nie, takut kena sampuk lak.
aku tgh tggu mamat nie...td msj, janji nk nyanyikan lagu Faizal Tahir, selamat malam versi akustik special utk aku ja.....choww..





7 comments:

ain fathihah said...

benci....
cinta.......
benci.........
cinta...........

amirah said...

ain: dhla 2...p tidoq

Fiq said...

apa KANGKAMGANnya tu? erkk... i mean KEKANGAN...

amirah said...

Fiq: mcm2...huhu

moon said...

mira..sapakah mamat tersebut???lalala~~~~

amirah said...

moon: johny depp la..hehe

Noraide said...

salam..xkan lah kena tinggal tido dgn rakan2 terus claim dunia ni kejam cik adik oiii...
ur journay still long, much more u will face..hihhihihi..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails