Sunday, May 2, 2010

Perempuan tak pakai bra

Berat hati aku nak buat post ni..tajuk dia tak best walaupon aku yang tentukan
Tadi aku tertengok melodi, terjah sorang artis ni sebab tak pakai bra
huh,,malu beb orang tanya cm2 "betulkah dot2 tak pakai bra?"..
ciss punya soalan..
menjatuhkan maruah orang ajer
terpaksalah si artis tu jawab
"saya tak pernah keluar rumah tanpa pakai bra"
tak pasal2 dia kena keluarkan statement cmtu...
Wahai wartawan, pekerjaan kamu sangatlah murni
penuh etika kewartawanan
tapi kalau tak apply tak guna jugak kamu digelar wartawan termashyur
tenangkah kamu dengan duit beribu-ribu tapi menjatuhkan maruah orang?
macam mana kalau orang tanya soalan cm2 kat kamu?
tidakkah kamu malu?
tak apa la kan...asal diri sendiri bahagia
orang lain belakang kira


Hari ini kita lukakan hati orang
esok lusa insyaAllah kita akan rasa kembali
so, sebelum buat sesuatu cuba fikirkan keadaan siri sendiri jika berada di tempat orang


* agak2 kalau ada orang tanya soalan yang menjatuhkan maruah, kamu akan terasa tak? kalau tak terasa kamu bolehla apply jadi wartawan hiburan. pasti berjaya

40 comments:

Aidi-Safuan said...

haha...jatuhkan maruah ke soalan tuh? xde lah. biasa2 jer. lagipon kalau diikutkan fungsi sebenar bra adalah untuk support buah dada wanita kan? dier macam lelaki tak pakai underwear la. tak de support untuk anu lelaki. so, xde la segan mana pon. :)

zida said...

tau xpe en. geli dohh tengok melodi tadi. hahah dah la tgk dgn adik lelaki. haishhhh *perempuan itu takde malu kahh? T_____T

Fiq said...

damn! cilakak punya soalan tu....

maisyara Pot! Pot! said...

tak suka wartawan sbb diorang mcm nk malu kn artis je. smata2 nak kasi sedap cerita gosip..

penaberkala said...

haha, soklan depa nk kasi panas je
macam2 zmn skang ni

I.Hazwani said...

ehehe teringat satu peristiwa pulak dahh

/Dayah//Nurul/ said...

sabar je la soklan tu. amirah nak try jadi wartawan ek ? :D

Hasrul Hazrin said...

perempuan derrrr,,,
kalu xnk akai uh die mmg ...

Mohd Alimie said...

tula..kdg2 bnda cni sngaja disensasikan..klu tak kena kat dri sdiri, blehla tnya cmtu..klu tak..........

touyakaruma said...

sebab tu aku taknak jadi artis ...EH ?

amirah said...

Aidi-Safuan: mmgla itu tujuannya tapi kamu tak rasa soalan itu terlalu privasi kah?...bg seorang wanita soalan itu memalukan lagipon ianya disiar di tv..thnx komen :)

zida: tula psl..memalukan...thnx komen :)

amirah said...

Fiq: tau xpa...geram tul aku

maisyara pot! pot!: tula, bukan leh percaya pon. thnx komen:)

penaberkala: panas2 gak tapi smpai menjatuhkan maruah ap cer..haisyoo

amirah said...

I.Hazwani: peristiwa apakah?

/dayah/nurul: oh aku xminat wartawan

Hasrul Hazrin: mmg ap ?hehe

amirah said...

Mohd Alimie: betul2..selagi xkena selagi tula xinsaf

touyakaruma: opss..haha..lau jd artis ssh lak ko nak cover kan

psychopath said...

da tgk da gmbr tu. nampak T*T .

huhu =.="

ain fathihah said...

wartawan hiburan takda soalan lainkah? kalau iyapun nak bagi rating rancangan naik, cari la idea yg bernas sikit.

kalau macam tu, aku pun boleh pergi tanya Lisa Surihani, "awak pakai panty tak hari ni?"

nanad said...

wartawan da kering idea..

RastaMat said...

Melodi??
BINATANG ape tu??
SAMPAH kat mane tu??
Opss maaf..
aku sangat meluat dengan melodi dan sekutunya..

Aidi-Safuan, cube kalau tibe2 jiran anda datang rumah anda dan bertanya kepada ibu @ kakak @ adik perempuan @ kawan perempuan (baca:girlfriend) anda begini, "Cik, hari ini pakai bra tak?" @ "Cik, hari ini pakai bra kaler ape ek?" @ yang sewaktu dengannya..
Anda suke??
Gembira??
Selesa??
jawabla sendiri ok..
Salam Keamanan..

Mario said...

pasal tu aku benci ngan dunia artis kita...bangang punya soklan... sorry...aku tak tgk melodi tp aku jd geram bila bc n3 ko ni...

mimie said...

erk..
dengar tajuk pon dah rase malu..
huhuhu..

sbb tue kdg2 mls nak layan melodi ke ape ke..
sbb soalan die kdg2 ntah pape..

f_aRa_aINa989 said...

mira, fuyoo..
ala, dia tanyapun sebab dia perasan..hua3...
tapi, jgnla tny depan2...x pandai cover daaaa

Qaira Tsamaratulqolbi said...

Tak gemor wartawan malaysia yg terukut2 gaya wartawan barat.. tiru tak bertempat.. utk si artis plak, kalo kowang langsung tak prihatin dari segi pemakaian dan boleh menimbulkan fitnah, soklan2 mmg sesuai lah utk ko... jgn lah melenting kan..ngang sgt.. huhuhu.. alamak! terlebey sudaaa,...

rizputra7 said...

dah tak ada soalan terjah ler tue...hehehe

amirah said...

psycopath: aku xtgok tapi bole agakla..2psl artis 2 kena

ain: yg penting fulus masyukk..yg len depa xkira dh..ntah papa ja

amirah said...

nanad: ahh idea bercambah la cuma xpkai otak

RastaMat: weh aku pon meluat, xda motif la rncgn tu. mgkin ada yg berfikiran positif kot psl bnda nie tapi aku xleh terima la..aku nmpk byk negatif ja.

amirah said...

Mario: ada yg xtau psl ni so sj aku wat entri nie sbb aku rasa bnda cmni dh selalu kena kat artis, sekali salah bertubi-tubi kena..realiti artis la

mimie: xyah layan ..xda pekdah..bek tgok tom2 bak..hak2

amirah said...

fara_aina: wartawan hiburan apa la yang depa dok cover?xdak nya nk cover2..direct tang muka terus

Qaira: mmgla si artis tu slh tapi bila dh kecoh lagi la nmpk kslhn artis tu..

amirah said...

rizputra7: bek tanya sehat ke x rini cik artis..kan dpt eratkan hbgn ckit..hehe

Kyuubi_85 said...

dah namanya wartawan. mesti nak cari berita panas nak kasi naik ranking kan? huhu. tulah hakikatnya biarpun bnyk org tak suka. cara kotor ke tak kotor ke diorang dah tk kisah tu rasanya

amirah said...

Kyuubi_85: emm..dh xkisah semua kan. oh dunia artis..mmg itula hakikatnya

Lepat Pisang said...

Sebab tulah kalau jadi artis,kenalah jaga tingkah laku,berpakaian,cara bercakap dengan media dan orang ramai dan sebagainya..artis sekarang dah tak layak dipanggil ikon ker,role model ker coz diri sendiri tak jaga..sekadar pendapat lepat..
Lepat sokong tul tindakan wartawan tu..sekurang2 artis tu tau malu bila depa dpt tau dia tak pakai bra...

amirah said...

Lepat Pisang: betul gak 2..tapi bila dh disiarkan ke public agak memalukan la..btw..thnx ya sudi singgah n komen :)

░♥si lampu neon♥░ said...

memalukan je...takyah jadi artis dowh..bende2 centu normal

amirah said...

neon: aha..memalukan aja

rossoneri said...

huhuu yang kelakarnya, xada plak wartawan nak tanya macam tu kat artis yang pakai dress nampak full belakang yang jelas lagi ketara tuh.. hehehehe...wartawan,biasa lah

amirah said...

rossoneri: emm...tul gak..entahla wartawan nie

Nad. said...

org ni kdg2 tak serik. bile dh trkena btg hidung sndiri bru tau. huhu.

Anonymous said...

I like use viagra, but this no good in my life, so viagra no good.

street09ful said...

ala lepakla tak pakai bra je...bukan tak pkai apa2 pun..

Adylia Qarissa said...

Wartawan tu da niat nak jatuhkan mariah orang kot.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails